16. januar 2017

Seks elbusser i Oslo, elbuss og biogass anbud i Trondheim, 61 elbuss prosjekter i Europa

Nyheter om fossilfrie og utslippsfrie busser. Send oss gjerne tips: marius.gjerset@zero.no

ZeEUSOversikt over 61 elbussprosjekter i Europa

EU prosjektet ZeEUS har nå lagd en rapport med informasjon om pågående elbuss prosjekter i 61 byer i Europa. Rapporten har også oversikt over 27 produsenter av elbusser for det Europeiske markedet.

nobina-linje-31-767x250-ruter-noDe første 6 elbussene til Oslo i 2017

De første 6 elbussene i Oslo kommer i drift innen utgangen av november med pilotprosjektet Ruter nå gjør med tre operatører. Det blir 2 batterielektriske busser på tre av dagnes busslinjer med ulike tekniske løsninger. 2 av bussene blir leddbusser og blir de første elektriske leddbussene i Norge.

Trondheim bussanbudFossilfritt bussanbud Trondheim. 38 elbusser på 4 linjer

AtB har nå utlyst anbudet på busstjenestene i Stor-Trondheim fra aug 2019, med anbudsfrist: 31.mars. Det stilles krav til fossilfri bussdrift og 63% av bussene skal kjøre på biogass, i tillegg til 4 helelektriske linjer med 38 elbusser, hvorav 10 leddbusser.

bio240 nye Euro 6 biogassbusser i Moss

Nettbuss vant nylig anbud med 40 biogassbusser i Moss og omegn, derav 19 regionbusser som er av de første kl.2 bussene på biogass i Norden. Oppstart er fra 1.juli 2017 og Østfold vil da ha omlag 80 % av busstrafikken fossilfri.

AKTPrekvalifisering for bussanbud i Kristiansandsområdet

Agder Kollektivtrafikk har utlyst prekvalifisering for bussanbud på totalt ca 130 busser med frist 25.jan. Anbudet har planlagt startdato juli 2018. I løpet av en måned bestemmer AKT seg for krav til anbudet og vurderer elbusser på noen utvalgte strekninger i Kristiansand. Vi oppfordrer AKT til å velge elbusser og tilrettelegge for det i det kommende anbudet!

buss.1000x562Ruter vurderer kjøp av 10-50 førerløse minibusser

Ruter arrangerte nylig dialogkonferanse for å se på muligheten for å kjøpe inn 10-50 førerløse minibusser. Ruter ønsker å se hvordan det kan påvirke atferd og den fremtidige kollektivtrafikken,

ProterraKing County med innkjøp av 120 elbusser (USA)

King County i Seattle har annosert det største elbuss innkjøpet i Nord-Amerika til nå med totalt 120 elbusser (til 2020). 73 er per nå bekreftet av vil bli levert av Proterra som skal levere de først 8 i denne kontrakten i år.

superkondensator5 elbusser i Beograd med superkondensator uten batteri

Kollektivselskapet i den Serbiske hovedstaden, GSP Beograd, har kjøpt inn 5 elektriske busser fra Chariot Motors. Bussene er uten batteri og med en superkondensator på 21 KWh med vekt og volum på under 1 tonn/1m3.

 

Tidligere nyheter om utslipps- og fossilfri busser