fbpx
Arrangement – 14. juni 2023

Klimatalen 2023: ZERO sjekker tempoet på vei mot 2030

Hvordan går det med norske utslipp? Og når Norge klimamålene? Vi gir deg status for Norges vei mot klimamålene i Klimatalen 2023 14. juni. 

Tid: Torsdag 14. juni kl 14

Sted: TBA, Oslo sentrum

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Meld deg på her!

Les rapporten «ZERO2030».

Se opptak av Klimatalen 2022.

 

 

I Klimatalen legger ZERO frem vår årlige analyse av fremdriften i norsk klimapolitikk og utviklingen i norske klimagassutslipp. Hvordan ligger vi an med politikken som skal kutte Norges utslipp med 55 prosent innen 2030?

I april 2022 lanserte ZERO rapporten ZERO 2030: Slik når vi klimamålene. Rapporten ble overrakt klimaminister Espen Barth Eide, og viser at det er mulig å kutte utslipp i tråd med vedtatte mål gjennom bruk av kjente virkemidler med kjent teknologi. 

Nå følger vi opp ZERO 2030 med en oppdatert analyse, som legges frem av ZERO-leder Sigrun Gjerløw Aasland i Klimatalen. På programmet kommer også representanter fra politikk og næringsliv som er sentrale i omstillingen vi trenger for å kutte utslipp nå klimamålene. 

Klimatalen er en årlig hendelse hvor ZERO hvert år frem mot 2030 skal gjøre opp status for hvordan Norge ligger an for å nå klimamålene. 

Sett av datoen – mer informasjon kommer!

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen! 

Program (oppdateres fortløpende)

Kl. 14.00 Dørene åpner, velkomst og lett servering

Kl. 14.30 Klimatalen 2023

Leder i ZERO, Sigrun Gjerløw Aasland og fagsjef i ZERO, Stig Schjølset

Kl. 14.45 Klima- og miljøministeren

ZERO overrekker rapporten til klima- og miljøminister Espen Barth Eide, som vil kommentere rapporten og fortelle hvordan regjeringen skal kutte utslipp for å nå klimamålene.

Kl. 15.00 Samtale med næringslivet

Marianne Røren i Mesta og Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft deltar i en samtale om hvordan næringslivet kan bidra i omstillingen vi trenger for å kutte utslipp nå klimamålene. Samtalen ledes av Sigrun Aasland.

Kl. 15.30 Samtale med virkemiddelaktører

Nils Kristian Nakstad i Enova og Tone Lunde Bakker i Eksfin deltar i samtale om hvordan virkemiddelaktører kan bidra i omstillingen vi trenger for å kutte utslipp nå klimamålene. Samtalen ledes av Sigrun Aasland.

Kl. 15.45 TBC

På programmet kommer representanter fra politikk, forvaltning og næringsliv som er sentrale i omstillingen vi trenger for å kutte utslipp nå klimamålene.

Kl. 16.00 Mingling

Etter Klimatalen blir det mingling

Klimatalens samarbeidspartnere:

Ønsker din bedrift å ta posisjon sammen med ZERO i klimasaken gjennom å støtte Klimatalen eller faglig samarbeid med ZERO? Ta kontakt med ZEROs markedssjef Annika Yri annika.yri@zero.no/970 57 793