Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Rapportlansering: “Nye forretningsmodeller for karbonfangst og -lagring”

20. mars @ 08:00 - 10:00

ZERO legger frem forslag til virkemidler som vil skape marked for karbonfangst og -lagring (CCS) den 20. mars kl. 08.00-10.00 på Kulturhuset, Oslo. Rikard Gaarder Knutsen, statssekretær for Olje- og Energiministeren (Frp) kommer for å ta i mot ZEROs anbefalinger og vil delta i samtalen på slutten av arrangementet. Sentrale aktører fra industri, avfallsbransjen og politiske myndigheter vil også være til stede.

Program fra 08.30:
Åpning: Marius Holm
ZEROs analyse av forretningsmodeller for CCS: Sindre Østby Stub
Kommentarer:  Mikkel Hedegaard (Nye Veier) og Lars Petter Bingh (Statsbygg)
Samtale: Rikard Gaarder Knutsen (Frp), Åsmund Aukrust (Ap), Kari Elisabeth Kaski (SV) og Stefan Heggelund (H)

Arrangementet er gratis. Meld deg på her!

Bakgrunn om rapporten:
Forretningsmodeller og krav som bygger marked for nullutslippsløsninger er avgjørende for å omstille til ren industriproduksjon mot 2050. Å skape nye finansieringsløsninger og ny politikk er trolig en større utfordring enn de tekniske utfordringene med å redusere produksjonsutslipp. Historien har vist at teknologi tas i bruk når det skapes lønnsomhet.
 
ZEROs analyse peker på nye forretningsmodeller for CCS med mål om å realisere de kommende og nye prosjekter innen industri, herunder sement og avfall. Nye forretningsmodeller vil bidra til å skape lønnsomhet for eksisterende og nye prosjekter, samt for hele verdikjeden inkludert lagring. ZERO har vurdert ulike virkemidler for å stimulere markedet slik at kostnader for CCS kan inkluderes i verdikjeden til produktene. Det vil si at rensekostnadene for industribedrifter kan legges på sluttbrukerne i form av høyere pris på industrivarene.
 
En kombinasjon av statsstøtte til de to første anleggene og for verdikjeden for lagring av CO2, kombinert med markedsvirkemidler og et kommersielt fond for CO2 vil bidra til å gjøre CCS til et attraktivt og lønnsomt klimatiltak.
 

Detaljer

Dato:
20. mars
Tid
08:00 - 10:00

Sted

Kulturhuset
Youngsgate 6
0181, 0181 Norge
+ Google Map