fbpx
4. oktober 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Dette er verkstedene på årets Zerokonferanse

Deltakerne på Zerokonferansen er både nytenkende og engasjerte og sitter på mye kunnskap. I år ønsker vi å utnytte dette engasjementet og denne kunnskapen for å finne de nye klimaløsningene, fordi vi vet at det å snakke sammen på tvers av bransjer og fagfelt kan bidra til å finne løsninger på barrièrene vi står overfor i klimakampen.

Under årets Zerokonferanse arrangerer vi derfor seks ulike verksteder sammen med noen av våre samarbeidspartnere. Her får du muligheten til å kartlegge de viktigste barrièrene, peke ut grep som bør gjennomføres og bidra til å finne nye løsninger til hvordan vi kan sette fart på utslippskutt i ulike sektorer. Resultatene fra verkstedene vil bli brukt aktivt i arbeidet vårt etter konferansen. 

På verkstedene vil du få mulighet til å dele av egen kunnskap og bidra aktivt i å finne nye klimaløsninger, men det er også en god anledning til å knytte kontakt med andre som jobber innenfor samme fagfelt eller med samme type problemstillinger. 

7. NOVEMBER

Den 7. november arrangerer vi tre verksteder med ulike fokusområder, to av dem i samarbeid med Folk.

  • Grønn mobilitet i Norden – Zero Solutions powered by Folk. I dette verkstedet skal vi jobbe med mobilitet i et nordisk perspektiv og rette fokus mot «den utslippsfrie reisen»
  • Unleashing the Potential for Distributed Renewables in Emerging Markets – Zero Solutions powered by Folk. I dette verkstedet skal vi rette fokus mot hvordan vi kan øke utbyggingen av fornybar energi i voksende økonomier for å sikre ren energi til husholdninger og næringsliv. 
  • Rammeverk for CCS. I dette verkstedet skal vi snekre et godt rammeverk for en solid infrastruktur for karbonfangst- og lagring for fremtiden. 

 

8. NOVEMBER

Den 8. november arrangerer vi tre forskjellige verksteder med ulike fokusområder

  • Anskaffelse av utslippsfrie bygg- og anleggsplasser – i samarbeid med Difi. I dette verkstedet fokuserer vi på barrièrer og muligheter for å anskaffe fossilfrie og utslippsfrie bygg- og anleggsplasser.
  • Anskaffelser av grønne transport- og logistikkløsninger – i samarbeid med Difi.I dette verkstedet skal vi jobbe med hvordan man best kan gjennomføre kjøp og anskaffelser av utslippsfrie transporttjenester. 
  • Nye grep for klimaledelse i kommunene. I dette verkstedet skal vi se på hvordan kommunen kan få til grønn omstilling og grønne innkjøp, samtidig som de skaper entusiasme og medvirkning. 

Verkstedene under Zerokonferansen er åpne for alle våre deltakere, men det er et begrenset antall plasser, så vær raskt ute når vi åpner for påmelding til verkstedene!

Hele programmet til Zerokonferansen finner du på zerokonferansen.no