fbpx
13. november 2016
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Digitalisering, viktig for klima eller bare viktig?

Digitalisering er en megatrend, et buzzword og en sentral del av samfunnsutviklingen. Det er hevet over enhver tvil at digitalisering er viktig, men er det også viktig for å redusere klimagassutslippene? Hvordan bidrar digitalisering til det grønne skiftet, og hva konkret betyr det? Hvordan kan digitalisering bidra til å ta Norge fra fossil til grønn særstilling?

merete asakMerete Asak i Cisco vil snakke om hva digitalisering egentlig er for noe, og hvilke muligheter det kan gi for miljøgevinster.

fredrik_ostbyeFredrik Östbye, VP Business Development i Telenor Connexion vil fortelle hvordan digitalisering kan fremskynde «Det grønne skiftet» og hva som skal til for å utløse dette potensialet.

SONY DSC

Thina Saltvedt, Chief Analysts at Nordea Markets vil gi en analyse av hvordan digitalisering kan påvirke etterspørselen etter olje og andre fossile produkter.

lars johan andresenLars Johan Andresen, Divisjonsdirektør for Transport i Siemens vil snakke om digitaliseringens betydning for reduserte utslipp i transportsektoren.

Bilde viser Pål From , NMBUPål Johan From, Professor NMBU vil fortelle om Thorvald – Landbrukets kommende Tesla, og hvordan roboter kan ta over for traktoren i landbruket

Aleksander MortensenAleksander Mortensen i Tomra vil vise hvordan de jobber kreativt med digitale løsninger for å redusere ressursbruken innenfor pantesystemer og hvordan sensorbasert sortering i avfalls- og metallresirkuleringsbransjen kan kutte klimagassutslipp.

Hege SkrysethHege Skryset i Kongsberg Gruppen ASA holder innlegget «Digitalisering for reduserte utslipp – mer enn bare core business?» Kongsberg Gruppen er langt framme på digitale løsninger i industrien,  og lanserte nylig at verdens første autonome skip i kommersiell aktivitet skal på vannet i 2018. – Kan vi forvente en omstilling til null utslipp i maritim sektor ved hjelp av digitale løsninger?

Vinneren av Greenovation presenterer vinnerbidraget. Teknologisk innovasjon er avgjørende for å løse klimakrisen. Vårt mål med konkurransen er å være en aktiv bidragsyter for å realisere ny og grønn teknologi, i tillegg til å sette fokus på grønne løsninger i start-up miljøet. Prisen er et samarbeid mellom Telenor, ZERO og Kjeller Innovasjon. Les mer om Greenovation her.

ZERO arrangerer 23.-24. november Zerokonferansen, Nord-Europas største klimaløsningskonferanse.

På konferansens andre dag gjennomfører vi parallelle bolker som tar opp noen de viktigste utfordringene og løsningene for verdens klima, med noen av verdens fremste eksperter på deres fagområder.

«DIGITALISERING, VIKTIG FOR KLIMA ELLER BARE VIKTIG?» er en av bolkene du kan oppleve som deltaker på årets konferanse. På bloggen vår vil vi i tiden fremover presentere alle bolkene, under tagen Zerokonferansen. Følg med fremover, og besøk konferansen nettside for å finne mer info og melde deg på!
www.zerokonferansen.no