13. mars 2017

Det finnes palmefri HVO

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»7313″ img_size=»1000 x 400″][vc_column_text]Selv om den store markedsveksten for biodrivstoff i 2016 i stor grad var basert på PFAD, er ikke bildet svart/hvitt.
Det er i dag tilgang til bærekraftig biodrivstoff som ikke er basert på palmeolje eller biprodukter fra palmeoljeindustrien.

Eksempler på leverandører i det norske markedet
Eksempler på dette er biodrivstoff fra tallolje, som omsettes av Uno X (fra svenske Preem) og St1 (fra finske UPM.) Det er på plass palmeolje- og PFAD-fri produksjon av HVO i Norden både fra norske Borregaard, svenske Preem og finske UPM.
Etter det vi kjenner til produserer også Neste i Finland palmeolje- og PFAD-fri HVO (ifølge ISCC-sertifikater for Neste i Finland.)

Til sammen utgjør dette i dag en produksjon på rundt 700 millioner liter biodrivstoff i Norden. Preem alene har en visjon om å øke produksjonen av biodrivstoff til 3 milliarder liter i 2030.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][the_grid name=»BioGrid»][/vc_column][/vc_row]