26. september 2016

Fornybar kraft – Norges konkurransefortrinn

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»6160″ img_size=»full» add_caption=»yes» alignment=»center»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

ZEROkonferansen 2016:

Fornybar kraft – Norges konkurransefortrinn

Et av Norges største fortrinn i fremtidens utslippsfrie økonomi er at vi er en storprodusent av fornybar energi. Men hva gjør vi for å beholde dette fortrinnet, og hvilken rolle skal norsk kraft ha i å kutte Europas klimautslipp?  

I Klimameldinga pekes det på at vi skal styrke Norges rolle som leverandør av fornybar energi, mens Energimeldingen «Kraft til Endring» varsler at støtteordningene for fornybar kraft skal avvikles etter 2020, og at man vurdere å vente med flere mellomlandsforbindelser. Svenskene tenker omvendt, og vil fortsette støtteordningene, og bygge ut masse fornybar.

Vi lar Daniel Engstrøm fra tankesmien Fores titte på norsk energipolitikk, sett fra Sverige. Andreas Thon Aasheim fra Norwea forklarer hvordan norsk vindkraft blir en klimaløsningen i framtida, eller om slutten på norske støtteordninger betyr bom stans for norsk vindindustri. Harald Devold fra ABB fyller inn med hva energimeldingen varsler for framtidas norsk leverandørindustri av utslippsfrie løsninger

Vi vet at med fler kabler til nabolandene, og regulerbare vannkrafterk som til og med kan pumpe vannet opp igjen, kan vi både erstatte kull og gasskraft, og hjelpe nabolandene til å få plass til enda mer vind og solkraft enn de ellers ville fått. Potensialet er mange millioner tonn CO2 spart pr år.To kabler er under bygging, men så er det slutt. Mangnus Korpås fra Sintef og Forskningssenteret CEDREN forteller om hva slags realistisk potensial Norge har, og hvorfor denne klimaløsningen er så tung å realisere.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″ css=».vc_custom_1473774805680{background-color: #dddddd !important;}»][vc_single_image image=»5948″ img_size=»full» alignment=»center»][vc_column_text]ZERO arrangerer 23.-24. november Zerokonferansen, Nord-Europas største klimaløsningskonferanse.

På konferansens andre dag gjennomfører vi parallelle fagsesjoner som tar opp noen de viktigste utfordringene og løsningene for verdens klima, med noen av verdens fremste eksperter på deres fagområder.

Fornybar kraft – Norges konkurransefortrinn er en av sesjonene du kan oppleve som deltaker på årets konferanse. På bloggen vår vil vi i tiden fremover presentere alle sesjonene, under  tagen Zerokonferansen. Følg med fremover, og besøk konferansen nettside for å finne mer info og melde deg på!

www.zerokonferansen.no[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]