fbpx
10. oktober 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Første elektriske gravemaskiner snart i sving!

NRC Group er blant de første selskapene i verden til å kjøpe en stor og helt utslippsfri gravemaskin. Pon Equipment har utviklet en helektrisk 25 tonns gravemaskin i Norge.

Elektrisk gravemaskin er en viktig milepæl i det grønne skiftet, for visste du at utslippene fra anleggsvirksomhet utgjør over 30% av CO2-utslippene fra transport i Oslo, og 3% nasjonalt? Utslippene fra anleggsvirksomhet globalt er også store, og verden henger etter på utvikling og bruk av utslippsfrie anleggsmaskiner. IPCCs rapport som ble lagt fram mandag 8.oktober viser behovet for drastiske grep slik at vi får et fullskala skifte fra fossil til fornybar energibruk i transportsektoren.

– Derfor er det så viktig at næringslivet går foran. Pon Equipment utvikler utslippsfrie maskiner selv, og viser entreprenører, byggherrer, politikere og maskinprodusenter at dette går an. Det vil bidra til å få opp tempoet for videre utvikling og utrulling av utslippsfrie anleggsmaskiner. Så når NRC nå vil ta i bruk utslippsfrie maskiner, signaliserer de en etterspørsel i markedet etter utslippsfrie løsninger, noe som igjen kan bidra til å økt konkurranse om å levere løsninger, sier transportrådgiver Torfinn Belbo i ZERO

– NRC ønsker å være framoverlente, og ser muligheter i å være tidlig ute med utslippsfrie maskiner. Det kan bli et konkurransefortrinn, etter hvert kanskje avgjørende for å vinne anbud. Offentlige byggherrer, som BaneNOR, kan bidra ytterligere ved å stille klimakrav i offentlige anbud slik at bruken av utslippsfrie maskiner øker, sier Belbo. – Jeg vil gratulerer NRC med spennende beslutning, og håper å se gravemaskinen i Oslos gater ganske snart!