fbpx
18. desember 2017
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Forum for fornybar plast 12.12.17

Tirsdag 12. desember ble det avholdt en ny samling i Forum for fossilfri plast med mange gode innlegg og godt engasjement. Blant annet presenterte Oslo kommune sine miljøkrav  i anbudsprosesser hvor de blant annet skal etterspørre bioplast.  Flere nye produkter med fornybar plast ble vist frem, som Ikeas Istad-poser og en ny bærekraftsserie fra Orkla Home and Personal Care. Nye muligheter for gjenvinning av hardplast ble også presentert på møtet og flere andre spennende innlegg.

Innledninger

  • Oslo Kommunge – ny anskaffelsesstrategi v/ Geir Rossebø, Utviklings- og kompetanseetaten.
  • Politiske ambisjoner for fossilfriplast v/ Per Espen Stoknes , Miljøpartiet de Grønne
  • Handelens Miljøfond – muligheter for fossilfriplast  v/Camilla Gramstad, Virke
  • Muligheter for bruk av re-granulat fra norsk postconsumer hardplast (PP) til ny plastproduksjon i Norge, og bruk av resirkulert plast i kontormøbler v/ Stein Dietrichson, Re-turn/Re-organic og Kristian Nilsen Ødegaard Flokk.
  • Bytte til en ny produsent av fornybar PE og massebalanseprinsippet v/  Marianne Groven, Elopak.
  • Orkla med sitt første produkt med fornybar og resirkulert plast i Norge.  v/ Bård Bringsrud Svensen, Orkla Home & Personal Care.
  • IKEA med nytt steg på vei mot fossilfri plast til 2020. Skifter nå til fornybar plast for matemballasjepose som alene sparer 75.000 fat olje på verdensbasis.

Les om møtet i Packnews

Om Forum for fossilfriplast

ZERO tok initiativ til Forum for fossilfri plast i 2014 og har arrangert kvartalsvise forum møter med kunnskapspredning og nettverksarena for omlegging til fossilfri plast løsninger.

Fossilt råstoff til plastproduksjon fører til klimagassutslipp tilsvarende de samlede klimagassutslippene fra verdens flytrafikk. Omlegging til fornybar råstoff for plast er derfor et viktig klimatiltak som kan gi store utslippsreduksjoner. For å lykkes med det trengs både kompetanseheving, flere produkter på markedet og politiske virkemidler som gjør de fornybare løsningene mer konkurransedyktige.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]

Last ned presentasjoner

Oslo Kommune

Virke

Re-turn/Re-organic

Flokk

Orkla

Elopak

Ikea