fbpx
20. november 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Slik ble Skur13 fossilfritt

Årets Zerokonferanse ble avholdt i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo. Her kan du se bildene fra konferansen og her kan du se stream og lese presentasjonene.

Underveis ble vi oppmerksomme på at alle konferanser og arrangementer i Skur 13 og skatehallen på Tjuvholmen – midt i Oslo sentrum! – hittil hadde vært varmet opp med propanbrennere. Strømmen ble, ved økt effektbehov, produsert med dieselaggregat. Men det kunne ikke ZERO være bekjent av, når Norges viktigste konferanse om klimaløsninger skulle arrangeres der. Derfor utfordret vi aktuelle parter, inkludert Oslo Kommune og Hafslund, til å kommer opp med fossilfrie løsninger. Og det klarte de!

Vi fikk en løsning hvor oppvarmingen skjedde med bærekraftig biodrivstoff i stedet for propan. På lenger sikt skal det komme nytt anbud på fornybare oppvarmingsløsninger i Skur 13. I tillegg har Hafslund oppgradert strømnettet slik at det er nok strøm tilgjengelig for større arrangementer. Dermed ble Norges største klimakonferanse fossilfritt oppvarmet.

Må fase ut fossil energibruk til oppvarming

Stortinget vedtok for over 2 år siden (juni 2016) at Regjeringen skulle «sørge for at forskrift om forbud mot fossil oppvarming innen 2020 trer i kraft så snart som mulig og skal gjelde all fossil oppvarming…». Å fjerne bruk av fossil olje og gass til oppvarming er et av de aller enkleste klimatiltakene. Oslo Kommune og Hafslund tok utfordringen fra ZERO på strak arm. Det bør også klimaminister Ola Elvestuen gjøre, for dette er lavthengende klimafrukt, og en sak Venstre jobbet for utenfor Regjering. Men vedtaket er ennå ikke effektuert av klima- og miljøminister Ola Elvestuen. ZERO mener forbud mot all bruk av fossil gass til oppvarming bør innføres nå.

For mer informasjon kontakt:
Marius Gjerset, teknologiansvarlig tlf. 92656010
Kommunikasjonssjef Jon Evang tlf. 93401382