fbpx
27. september 2016
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Fra fossil transport til smart, grønn mobilitet

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»6149″ img_size=»full» add_caption=»yes» alignment=»center»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

Fra fossil transport til smart, grønn mobilitet

Ny digital teknologi gir helt nye muligheter for smart og utslippsfri mobilitet som sparer energi, utslipp, plass, tid og penger. Hvordan skape mer effektiv flyt folk utslippsfritt i byen, og hvilke forretningsmodeller og politiske virkemidler trenger vi for storskala utrulling av intelligent mobilitet?

Peggy-liu-1Peggy Liu, Chairperson, Joint US China Collaboration on Clean Energy (JUCCCE), vil vise fram spennende utvikling i Kina innen utslippsfri transport med elektriske busser, biler og mopeder, storskala delt mobilitet, og bruk av digitale løsninger for sømløse, multimodale reiser. (på engelsk)

Julie Andersland_VenstreJulie Andersland, byråd for klima, kultur og næring i Bergen forteller hvordan et godt mobilitetspunkt kan bidra til effektiv og utslippsfri reising, viser fram planene for mobilitetspunkt Møllendal og andre grep for å fremme delt mobilitet, og gir oss utvalgte eksempler på spenstige grep for utslippsfri mobilitet fra byene i EU-prosjektet ShareNorth

Arwina de Boer, prosjektleder for «Fornyelse av offentlig transport» i Nord Brabant-provinsen i Nederland, vil fortelle hvordan provinsen har jobbet med anskaffelsen av 43 elektriske leddbusser som vil rulle ut i gatene i Eindhoven fra desember i år, og hvordan utslippsfrie, stillegående busser vil bidra til smartere mobilitet i byene. (på engelsk)

Kathrine Marie Fjendbo Jørgensen, spesialkonsulent for Copenhagen Electric, det regionale elbilssekretariatet, vil fortelle om Drive Now – 400 elbiler utplassert som endel av kollektivtransporten – og andre konsepter for bildeling i København, samt hvordan kommunen tilrettelegger for delt mobilitet og hvilke muligheter og planer de har framover.

Keane GruendingKeane Gruending, Communications Manager, Renewable Cities, Simon Fraser University Centre for Dialogue, Canada, vil gi oss et innblikk i hvordan delt, integrert og smart mobilitet er på vei til å bli mainstream i Vancouver. (på engelsk)

Espen Strand Henriksen_HJHEspen Strand Henriksen, daglig leder i HjemJobbHjem i Rogaland forteller hvordan de jobber kreativt sammen med bedrifter for å hjelpe de ansatte å kjøre mindre bil, og for sømløs bruk av kollektivtrafikk, elbysykkel og samkjøring.

Bernt Reitan Jenssen_RuterBernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter vil vise hvordan Ruter jobber konkret for å utvikle en grønnere, smartere mobilitet i Oslo og Akershus. I M2016 løfter Ruter blikket fra kollektiv­trafikk til mobilitets­løsninger, for å sikre utvikling av et stadig mer attraktivt tilbud til regionens innbyggere.

Olav_Madland_minibussOlav Madland, ITS-ansvarlig i Acando, forteller hvilken rolle selvkjørende mini-elbusser kan spille som tilbringertransport til for eksempel tog og bane for å for å få til en helhetlig, utslippsfri mobilitet i byene.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″ css=».vc_custom_1473774805680{background-color: #dddddd !important;}»][vc_single_image image=»5948″ img_size=»full» alignment=»center»][vc_column_text]ZERO arrangerer 23.-24. november Zerokonferansen, Nord-Europas største klimaløsningskonferanse.

På konferansens andre dag gjennomfører vi parallelle bolker som tar opp noen de viktigste utfordringene og løsningene for verdens klima, med noen av verdens fremste eksperter på deres fagområder.

Fra fossil transport til smart, grønn mobilitet er en av bolkene du kan oppleve som deltaker på årets konferanse. På bloggen vår vil vi i tiden fremover presentere alle bolkene, under tagen Zerokonferansen. Følg med fremover, og besøk konferansen nettside for å finne mer info og melde deg på!

www.zerokonferansen.no[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]