fbpx
19. desember 2019
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Gjenbruk av plast hovedtema på Forum for fossilfri plast

Ringnes, Coca-Cola og plastprodusenten Vartdal presenterte planer for å øke gjenbruksgraden av plast, og nederlandske Ioniqa viste frem teknologi som muliggjør resirkulering av plastmaterialer som til nå har vært vanskelig å bruke på nytt.

Stein Rømmerud, Coca-Cola Enterprises

– Dagens forumtreff viste at to av de største norske bryggeriaktørene har gode og konkrete planer for å øke bruken av resirkulert og fornybar plast i produktene sine. Det er positivt, og vi ser frem til at de leverer på dette – for det haster å kutte i klimagassutslippene fra plastproduksjon. Løsningen Ioniqa viste frem kan også bli en viktig brikke i å øke gjenbruksgraden av plast. Det forteller teknologiansvarlig i ZERO, Marius Gjerset.

I fem år har ZERO arrangert møteplassen Forum for fossilfri plast – en møteplass for hele verdikjeden for å øke kunnskap om fornybar og resirkulert plast. Samspillet mellom aktørene skaper kunnskapsheving, tverrfaglig samarbeid og innovasjon.

– Forumet gir mange nyttige bekjentskaper, så her må jeg prioritere å stille fremover. Takk for at dere legger til rette for en bra møteplass, sier Svein Erik S. Rødvik, leder gjenvinningsavdelingen i Grønt Punkt.

– Dette forumet skal være en katalysator for å bringe bedrifter sammen, dele kunnskap og erfaringer og danne samarbeidsrelasjoner som kan gi nye produkter og løsninger i markedet, sier Guro Hauge, fagansvarlig for bygg og materialer i ZERO.

Se programmet for forumtreffet her

Se bilder fra forumtreffet her

Neste forum vil bli i månedsskiftet februar/ mars. Følg med for mer informasjon!

Takk til Handelens Miljøfond og våre samarbeidspartnere som gjør dette mulig.

Her er presentasjonene fra forumtreffet

Plast og politikkutforming – Gunnar Grini, Norsk Industri
Fossilfri plast i bygg – Sindre Stub, ZERO
Resirkulerte og fornybare materialer i byggenæringen – Jan Andre Vartdal, Vartdal Plastindustri
Ringnes’ plastløfte – Johanna Ellefsen Rostad, Ringnes
Working towards a world without waste – Stein Rømmerud, Coca-Cola Enterprises