fbpx
30. september 2019

Havvind viktig for å fase ut kull i Asia

Her kan du lese mer om sesjonen der vi tar opp dette temaet på Zerokonferansen, 6. november.

Havvind kan bli en avgjørende klimaløsning i Asia. Et nytt samarbeid med kinesisk selskap kan gi Equinor muligheter til å spille en viktig rolle. På Zerokonferansen får du høre mer om hvordan myndigheter og selskaper kan bidra til at havvind tar av i vekstøkonomier.

Havvind har allerede blitt en viktig del av arbeidet med å erstatt kull med fornybar energi i Europa, ikke minst Storbritannia. Den store veksten i energiforbruk kommer i dag i Asia, og havvind kan komme til å spille en avgjørende rolle i å stanse veksten i kullforbruk og bidra til utfasingen som er nødvendig for å stanse klimakrisen.

– Equinor opplyste nylig om en intensjonsavtale med CPIH (China Power International Holding) om å samarbeide om havvind i Kina og Europa.Kina satser for fullt på å bli verdens største marked for havvind innen 2030. Som en stor aktør innen havvind ser Equinor frem til å samarbeide med CPIH om å utvikle havvind, sa konserndirektør for Nye energiløsninger, Pål Eitrheim, i pressemeldingen.

ZERO er svært fornøyde med at Equinor posisjonerer seg til denne typen samarbeid. Verdens bruk av kullkraft må kuttes med minst 60% innen 2030 og fases nesten helt ut innen 2050, men fortsatt bygges det nye kullkraftverk i Kina og en rekke land i regionen.

– Avtalen med et kinesisk selskap om havvindsamarbeid kan gi Equinor muligheten til å gi vesentlige bidrag til å løse en av de mest presserende utfordringene i arbeidet med å stanse klimakrisen, sier Per Kristian Sbertoli, fagansvarlig for finans i ZERO.

På Zerokonferansen 6. & 7. november løfter vi spørsmålet om hva som skal til for at havvind skal ta av i vekstøkonomiene, og hvordan kan Norge og norske aktører bidra til en raskere utvikling av disse markedene. Her kan du lese mer om denne sesjonen på Zerokonferansen.

Se Teknisk Ukeblads sak her.