fbpx
21. oktober 2020

Her er de fem nominerte til Årets lokale klimatiltak

Bergen, Drammen, Halden, Vestland og Viken er nominert til prisen Årets lokale klimatiltak 2020.

Fjorårets vinnere fikk heder og ære på Zerokonferansen 2019. Årets nominerte er valgt fordi de inspirerer til videre klimainnsats. FOTO: Alexander Eriksson / ZERO

– De nominerte har alle svært gode eksempelprosjekter innenfor forskjellige tiltaksområder, fastslår juryen, som består av direktør Kristin Halvorsen i Cicero, tidligere statsråd Odd Einar Dørum, styreleder Bjørn Arild Gram i KS, adm. direktør Jannicke Trumpy Granquist i KBN Kommunalbanken, og Marius Holm, leder for miljøstiftelsen Zero.

Bergen nomineres for sin satsing på landstrømsanlegg til cruise-, supply- og godskip i Bergen havn, Drammen for prosjektet GeoTermos hvor solenergi lagres i bakken for bruk om vinteren, Halden for et mobilitetsprosjekt hvor kommunale elbiler og elsykler kan lånes av innbyggerne etter arbeidstid, Vestland for løyvekrav og ladeinfrastruktur til utslippsfrie drosjer i Hordaland og Viken som representant for Klima Østfold for prosjektet Klimasmart Landbruk Østfold.

Juryen fastslår også at det var mange velkvalifiserte prosjekter blant de totalt 12 søknadene til konkurransen, som i år arrangeres for tiende gang.

– Søknadene viser at det nå arbeides aktivt med et bredt felt av nye klimatiltak i mange kommuner og fylkeskommuner, sier juryen.

Konkurransen arrangeres av ZERO, KS og KBN for å skape oppmerksomhet om gode eksempelprosjekter og inspirere til videre innsats.

Blant de fem nominerte vil det bli plukket ut tre vinnere, som vil bli hedret med 1, 2. og 3. plass på årets Zerokonferanse i Oslo. Zerokonferansen arrangeres i år digitalt på forskjellige steder i landet fra 10. til 12. november.

Her kan du lese alt om prisen og tidligere vinnere.

For mer informasjon, kontakt:
Jenny Skagestad, ZERO, 92610995 / jenny.skagestad@zero.no