15. november 2016

Hydrogenbusstur med Ruter til Uno-X Hydrogen sin nyåpnede hydrogenstasjon på Kjørbo

Bli med til Kjørbo på Zerokonferansens dag 2.

Uno-X Hydrogen åpner sin hydrogenstasjon på Kjørbo i Bærum like før Zerokonferansen. Nå gir vi deg muligheten til å besøke denne stasjonen 24. november. Vi tar turen med Ruters hydrogenbuss, med faglig program underveis. Avreise og retur på Youngstorget.

10:30-12:00

Ny start for Ruters hydrogenbusser

Ruter har testet hydrogenbusser i flere år gjennom EU-prosjektet CHIC. Etter at prosjektet nå er over har Akershus Fylkeskommune og Oslo Kommune støttet prosjektet videre. Hør Pernille Aga fra Ruter fortelle om planene videre for hydrogenbusser.

Akershus’ hydrogenstrategi

Akershus Fylkeskommune har vært en av Norges mest langsiktige pådrivere for hydrogen i Norge. For å ta i bruk hydrogen som et fornybart drivstoff i transporten, trengs både stasjoner og kjøretøy. Hør om Akershus’ hydrogenstrategi fra Solveig Schytz, Leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus.

Uno-X bygger hydrogenstasjoner

Sammen har NEL, Praxair og Uno-X dannet joint venture-selskapet Uno-X Hydrogen, og tatt mål av seg å bygge ut en infrastruktur for hydrogen. Møt Roger Hertzenberg, daglig leder Uno-X Hydrogen, fortelle om stasjonen på Kjørbo.

Hydrogenlastebiler i Sveits

Få med deg Eric Beers fortelle om hydrogenlastebilprosjekt med Coop i Sveits. Eric er pioner innen lastebiler med hydrogen og batteri, og har blant annet stått bak lastebilene med batteri som ASKO har tatt i bruk. Hydrogen gir lastebilene større rekkevidde.

Hydrogenstasjon i Bergen

Nå kommer også hydrogenstasjon i Bergen, støttet av Enova. I Bergen har flere aktører gått sammen om å kjøpe inn hydrogenbiler, og skaffe hydrogenstasjon. Miljørådgiver i Hordaland Fylkeskommune, Einar Aalen Hunsager forteller om hvordan man har gått fram i Bergen, og hvordan andre kan gjøre lignende samarbeidsprosjekt.