fbpx
30. oktober 2019
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: Jon Evang ny fagansvarlig for energi i ZERO

Jon Evang blir ny fagansvarlig for energi i ZERO, etter at tidligere fagansvarlig Einar Wilhelmsen 23. oktober ble utnevnt som finansbyråd i Oslo kommune.

– Jon kommer rett fra stillingen som kommunikasjonssjef i ZERO. Vi er glade for å få en så erfaren leder for vårt arbeid med energi, sier Marius Holm, daglig leder i ZERO.

Jon har vært kommunikasjonssjef i ZERO i seks år, og har i denne perioden også bidratt mye i arbeidet med å fremme fornybar energi og kraftsystemer. Nå er vi glade for å gi ham muligheten til å fordype seg faglig i et felt han har stort hjerte for og bred innsikt i.

– Etter å ha jobbet i ti år med kommunikasjon i dette feltet, gleder jeg meg veldig til å bli fagansvarlig for energi i ZERO, sier Evang.

– Vi har både en klimakrise og en naturkrise. Klarer vi å erstatte dagens fossile energibruk fra kull, gass og olje med fornybar energi fra sol, vind, vann og bio, kan vi løse begge deler. Vi i ZERO skal fortsette med full tyngde å jobbe for at Norge bygger nok fornybar energi til at vi kan fase ut all vår fossile energibruk så raskt som mulig, legger han til.

Som kommunikasjonssjef har Jon løftet ZEROs synlighet eksternt, og vært med på å skape handlingsrom for ny klimapolitikk og spydspisser i næringslivet. Han har blant annet vært med på å etablere begrepet det grønne skiftet. Jon har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet, med særlig ansvar for fornybar energi. Han har også jobbet som politisk rådgiver for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo. Jon har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo. Han har også fagbrev som svakstrømsmontør, og har blant annet jobbet som elektroinstallatør i Nordsjøen.

Jon Evang står i stillingen som kommunikasjonssjef i ZERO inntil ny kommunikasjonssjef er på plass.

Som følge av denne overgangen har lyser vi nå ut stillingen som kommunikasjonssjef i ZERO.