fbpx
8. september 2021

Klimaveilederen alle arrangører må ha

15. september lanserer ZERO en veileder for utslippsfrie arrangementer, med mål om å gjøre det lettere for arrangører og eventbransjen å ta klimavennlige valg. – Veilederen er enkel og oversiktlig, og relevant for alle som skal gjennomføre arrangementer, sier Marte Strand, fagansvarlig for arrangementer i ZERO.

Har du noen spørsmål angående klimaveilederen? Kontakt Marte Strand, fagansvarlig for arrangementer i ZERO.

ZERO har siden 2019 jobbet med å dele kunnskap rundt mer klimavennlige arrangementer. Både næringslivet og andre aktører lager mange konferanser, messer og seminarer hvert år, og ZERO opplever en økende interesse for å få ned utslippene på dette området.

– Vi er imponerte over viljen vi ser hos arrangører til å kutte utslipp fra sine arrangementer, og håper denne veilederen kan hjelpe dem i dette arbeidet, sier Strand.

Lansering

Sammen med JCP og Kommunikasjonsforeningen inviterer ZERO nå til digital lansering av den nye veilederen onsdag 15.september kl. 11:00.

– Det blir en spennende lansering du ikke vil du gå glipp av! Sett av tid i lunsjen for å få en rask introduksjon til veilederen med nyttige tips og triks som gjør det enkelt å komme i gang. Du får også høre fra noen som allerede har tatt veilederen i bruk, forteller hun. 

Les mer om arrangementet her.

Torsdagsrådet og kunnskapsnettverk

For å spre kunnskap om området har ZERO startet et kunnskapsnettverk i samarbeid med JCP, Sponsor- og eventforeningen og Kommunikasjonsforeningen. Nettverket holder samlinger hvor aktørene kan dele erfaringer og spørre om råd. Nettverket er fullt, men det vil være mulig å bli medlem fra januar 2022.

– Nylig inviterte ZERO også til nyvinningen Torsdagsrådet om klima og arrangementer. Her delte et kunnskapsrikt panel sine erfaringer og svarte på deltakernes spørsmål, sier Strand.

Panelet besto av klimaforsker Borgar Aamaas fra Cicero, Mads Astrup Rønning i Babusjka/Green Producers Tool og leder for bærekraft, miljø og mat i Øyafestivalen, Mia Frogner. Flere av diskusjonene var knyttet til kostnader rundt omstillingen.

– Det er en myte at det er så dyrt å være miljøvennlig. Det vi ser er at det kan være ganske lønnsomt å jobbe med bærekraftige løsninger over tid, sa Mia Frogner fra Øyafestivalen.

Kontaktperson hos ZERO
Marte Strand, fagansvarlig for arrangementer.

Takk til Bergesenstiftelsen for støtte til arbeidet vårt.