fbpx
29. august 2014
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Løfter utfordringer for CCS i Australia

I Australia har arbeidet med klima sett alvorlige tilbakeslag etter at den konservative regjeringen under Tony Abbott kom til makten i fjor. De har blant annet kuttet ut subsidier til fornybar energi og kuttet i CO2-skatten. ZERO synes derfor det er spennende at vår politiske rådgiver, Camilla Svendsen Skriung, reiser til National CCS Week og skal være en av hovedtalerne ved konferansen.

CCS vil være et nødvendig virkemiddel for å nå verdens klimamål, sammen med økonomisk og politisk satsing på fornybar energi. – Med det riktige politiske rammeverket vil CCS gi oss raskere kutt i CO2-utslippene, i Australia og resten av verden, sier Camilla Svendsen Skriung før hun reiser til konferansen i Sydney. Skriung vil snakke om hvordan ZERO, og samarbeidet i det internasjonale NGO-nettverket for CCS, jobber med CCS.

CCS-arbeidet i verden har hatt noen tilbakeslag de siste årene, men dette er ikke på grunn av manglende teknologi. Spennende prosjekter i Canada, Storbritannia og USA beviser at stor-skala karbonfangst er mulig. Flere har bevist at vi vet hvordan det skal gjøres, men det effektive politiske rammeverket er ikke på plass.

På konferansen vil Skriung derfor fokusere på hvordan politikken må følge teknologien. Et bedret rammeverk for utvikling og implementering av CCS på verdensbasis trengs. ZERO har tidligere analysert de forskjellige politiske virkemidlene som vil trigge CCS-arbeidet i riktig retning. Et forslag er et system hvor de som tar opp og tjener penger på CO2 er ansvarlig for å putte det tilbake i bakken. Dette vil kunne skape kommersielle insentiver, ved å lage et sertifikatsystem. Mer informasjon om dette arbeidet finner du her.

Du kan også sjekke ut intervjuet konferansen har gjort av Camilla på forhånd (in English).

Also available in English here.