fbpx
29. april 2020
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: Møt krisen med flere grønne arbeidsplasser

Daglig leder Marius Holm i Miljøstiftelsen ZERO deltar i dag på regjeringens innspillsmøte om grønne initiativ og klima. Sett full kraft inn i en satsning på grønne arbeidsplasser, er ZEROs hovedbudskap.

– Vi forventer en god diskusjon om hvordan Norge kan sørge for å holde farten oppe i det grønne skiftet og samtidig håndtere konsekvensene av koronakrisen. Krisen og den lave oljeprisen har gitt oss en ny påminnelse om behovet for å gjøre norsk økonomi mindre oljeavhengig. Krisetiltakene må derfor bidra til å styrke de grønne delene av næringslivet og legge til rette for en langsiktig omstilling av norsk økonomi, sier Holm.

– Norge bør gjennomføre investeringer i teknologi og infrastruktur som skaper arbeid nå, og utslippskutt i årene framover. For å sikre et næringsliv som er bærekraftig også i lavutslippssamfunnet som ligger foran oss, er en satsning på de grønne arbeidsplassene veien å gå.

– De som i går bygde supplybåter, skal i morgen bygge utslippsfrie lastebåter, de som bygde gassanlegg skal bygge CO2-fangst, de som bygde plattformer, skal bygge havvind. De som bygde flotte kontorbygg skal i stedet gjøre de gamle kontorbyggene energieeffektive og til og med selvforsynte med solenergi, sier Holm.

ZERO foreslo i mars en grønn krisepakke med en rekke forslag til tiltak for å møte de økonomiske konsekvensene av koronakrisen. Les mer om ZEROs grønne krisepakke her og les hele ZEROs innspill til regjeringen her (pdf).

Kontaktpersoner i Miljøstiftelsen ZERO:
Marius Holm, daglig leder (mobil: 957 21 632)
Kommunikasjonssjef Hege Kristin Ulvin (mobil: 971 72 650)