fbpx
4. desember 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: Biogass viktig klimaløsning

I dag åpnet Norges første fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport på Furuset i Oslo.

– Dette er en milepæl. Biogass er en viktig klimaløsning for å kutte utslipp fra transport, med stort potensial for bruk i lastebiler. Logistikk er avgjørende for å bygge et marked for biogass, og tilbud om flytende biogass er et gjennombrudd, sier fagsjef Kåre Gunnar Fløystad i miljøstiftelsen ZERO.

– Åpningen av Norges første fyllestasjon for flytende biogass til tungtransport er et viktig første skritt for økt bruk av biogass. Nå trenger vi å få på plass flere stasjoner og flere kjøretøy for å utnytte potensialet, sier Fløystad.

– Det må være lønnsomt å ta i bruk og produsere biogass. Her kan det offentlige bidra gjennom å etablere en klimaklasse i bomringene med rabatt for alternative lastebiler til diesellastebiler, gjøre fossil diesel og gass dyrere og stille krav om reduserte utslipp fra transport, sier Fløystad.
– Vi tror flytende biogass fra bærekraftige kilder vil være helt avgjørende for at Norge skal kunne oppfylle sine klimaforpliktelser. I tillegg kan vi skape ny grønn industri, sier Fløystad.
For mer informasjon kontakt:
Kåre Gunnar Fløystad, fagsjef, tlf. 95180221
Jon Evang, kommunikasjonssjef, tlf. 93401382