fbpx
6. november 2019
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: ROCKWOOL fikk Næringslivets klimapris 2019

Næringslivets klimapris 2019 gikk til ROCKWOOL for elektrifiseringen av sin steinullfabrikk i Moss. Fabrikken kutter CO2-utslippene med 80 prosent, og reduserer avfall til deponi med 95 prosent. Prisen ble delt ut på Zerokonferansen av NHO, NTNU og ZERO. 

Bilder fra prisutdelingen på Zerokonferansen finner du her.

ROCKWOOL ble nominert for elektrifisering av sin steinullfabrikk i Moss. Fra å bruke koks i produksjonen vil ROCKWOOL nå installere en ny elektrisk ovn. Et stort CO2-punktutslipp i Norge vil da bli redusert med 80 prosent. Det nye anlegget vil også redusere avfallet til deponi med 95 prosent og legger til rette for å ta i bruk resirkulert steinull i ny produksjon. ROCKWOOL-teknologi som blir prøvd i Norge vil inspirere til videre utvikling i selskapets globale produksjonsvirksomhet. Prosjektet er et viktig skritt for ROCKWOOL i det kontinuerlige arbeidet med å redusere karbonintensiteten i sine produksjonsprosesser.

– Norge med sin kompetanse på energikrevende produksjonsprosesser og bruk av fornybar elektrisitet i industrien leder an i det grønne skiftet. ROCKWOOL har 20 fabrikker i 14 land. Norsk prosesskompetanse vil bidra  til nye teknologiske løsninger og klimagasskutt over hele verden. Når norsk næringsliv har riktige rammebetingelser, både utvikler og tar vi i bruk ny klimateknologi, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

– Tiden er i ferd med å gå fra oss når det gjelder reduksjon av klimagasser. Vi trenger ny teknologi, og det er viktig at noen går foran og tar i bruk nye teknologier og metoder som reduserer klimagassutslippet,, sier Olav Bolland, dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU.

– At årets vinner er en industriell aktør i byggevarebransjen er svært gledelig. Både i industrien og innen bygg og anlegg står vi foran store utfordringer med elektrifisering og med å ta i bruk utslippsfrie løsninger. Her går ROCKWOOL foran, og viser samtidig at Norge kan bane vei for teknologiutvikling med globale ringvirkninger, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen ZERO.

Om prisen

Formålet med Næringslivets klimapris er å sette søkelys på at næringslivet er avgjørende for å få frem ny teknologi og klimaeffektive løsninger. Skal Norge lykkes i det grønne skiftet, må vi få en grønn og lønnsom kobling mellom klimapolitikk og næringsliv. 

Til årets pris mottok juryen nominasjoner fra en lang rekke bransjer. Juryen bestod av Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, Olav Bolland, dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved NTNU, og Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen ZERO.

For mer informasjon kontakt:
Kommunikasjonssjef i ZERO, Jon Evang tlf. 93401382