fbpx
17. november 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Elektrisk cruiseferge i Oslofjorden

Cruiseselskapet The Fjords skal bygge et nytt helelektrisk skip – Legacy of The Fjords. Den skal gå som sightseeing-båt i Oslofjorden fra 2019. Fra før er det klart at Nesoddfergene skal bli elektriske fra 2019.

Sånn kan det bli i Oslo: Den elektriske cruisefergen Future of The Fjords lader via «batteribryggen» Power of The Fjords i Gudvangen.

– Svært gledelig at vi får flere fartøy med elektrisk fremdrift i Oslofjorden. Det kutter utslipp, og viser frem teknologi vi trenger mer av så raskt som mulig. I det store bildet trenger vi å få frem utslippsfrie skip i ulike kategorier. Da er vi avhengige av at aktører som The Fjords går foran, og at verft som Brødrene Aa kan videreutvikle kompetansen sin, sier Marius Gjerset, teknologiansvarlig i miljøstiftelsen ZERO.

– Norge er verdensledende på utslippsfrie løsninger til ulike typer skip. Forbildeprosjekter som dette gir inspirasjon til klimaløsninger utover landegrensene, og er samtidig en stor næringsmulighet for norsk maritim bransje, sier Gjerset.

Oslos befolkning kan allerede nå få en forsmak på elektriske båtturer, for hybrid-elektriske Vision of The Fjords kommer til å tilby turer og arrangementer i Oslofjorden frem til april 2019.

– Jeg gleder meg til utslippsfri sightseeing i Oslofjorden, og jeg tror de fleste ønsker seg en stillegående båttur uten sur diesellukt når de er på sightseeing, enten de er i Oslofjorden eller Nærøyfjorden, sier Marius Gjerset.

Fra før har de helelektriske Future of The Fjords som går i turistfart mellom Flåm og Gudvangen i Nærøyfjorden. Båten fikk i en seremoni i Gudvangen lørdag statsminister Erna Solberg som gudmor.

For mer informasjon/intervju kontakt:
teknologiansvarlig Marius Gjerset, tlf 926 56 010
kommunikasjonssjef Jon Evang, tlf 934 01 382