fbpx
4. april 2017
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: ZERO-jubel for dobling av bistand til fornybar energi

– Økt satsning på fornybar energi er avgjørende for å lykkes med både kampen mot klimaendringer og kampen mot fattigdom. ZERO er derfor svært fornøyde med at Regjeringen i dag varsler en dobling av bistanden til fornybar energi, sier Marius Holm, leder i ZERO.

Utenriksminister Børge Brende varsler i Utviklingsmeldingen som legges fram i dag at midlene til fornybar energi i utviklingsland skal dobles fra dagens 500 millioner kroner årlig til én milliard årlig. Midlene til Norfund, som investerer direkte i fornybar energi i fattige land, skal også økes med 50 prosent.

– Det er enorme behov for mer kapital og kompetanse til investeringer i fornybar energi i utviklingsland. Norfund har vist at det er mulig å gjøre lønnsomme investeringer med stor utviklingseffekt, og det er svært bra investeringsselskapet nå får muligheten til å vokse videre, sier Holm.

– Dersom vi ikke lykkes med å hjelpe fattige land til å fylle sine energibehov på en fornybar måte, vil det bli umulig å nå klimamålene, sier Holm.