fbpx
1. juni 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: Må holde farten oppe på karbonfangst og -lagring 

Må holde farten oppe på karbonfangst og -lagring

I budsjettenigheten mellom Regjeringspartiene og KrF gjøres ingen endringer i den foreslåtte tidsplanen for realisering av karbonfangst- og lagringsprosjekt i Norge. Dermed kan prosjektet havne opp til to år bak skjema.

– Slik fremdriftsplanen ser ut nå, kan forprosjektet være ferdig høsten 2019. Det betyr at grunnlaget for investeringsbeslutning bør være ferdig kvalitetssikret, og klart til å legges fram for Stortinget våren 2020. KrF burde lagt press på venstre, høyre og Frp om sette en slik tidsfrist. Vi bør unngå at investeringsbeslutningen skyves til etter Stortingsvalget i 2021, og dermed lett kan bli ytterligere forsinket, sier Marius Holm, leder i miljøstiftelsen ZERO.

– Verden ligger bakpå med å realisere karbonfangst og -lagring i industrien, og vi har ikke andre løsninger for å håndtere disse utslippene. Det haster med å komme i gang, sier Marius Holm.

Det fremgår også at Regjeringen nå vil kvalitetssikre og deretter gå videre med karbonfangstprosjektet på Klemetsrud, som er eid av Oslo kommune og Fortum, i løpet av sommeren.

– At KrF bidrar til å sikre framdrift for to forprosjekt er bra. Nå er det Regjeringens ansvar at Fortum kommer videre med sin prosjektering denne sommeren, sier Marius Holm.

For kommentarer og mer informasjon kontakt: 

Leder Marius Holm, tlf 95721632

Kommunikasjonssjef Jon Evang, tlf 93401382