fbpx
24. november 2021

Statsminister og ZERO-leder åpnet Zerokonferansen 2021

Statsminister Jonas Gahr Støre og ZERO-leder Sigrun Aasland åpnet Zerokonferansen 2021 .

Bilder fra Zerokonferansen 2021 kan lastes ned til fri bruk mot kreditering her.

Jonas Gahr Støre og Sigrun Aasland diskuterte hvilke klimaløsninger Norge kan bidra med for å kutte utslipp hjemme og i verden da de åpnet Zerokonferansen 2021.

– Velkommen til Zerokonferansen. Klimatoppmøtet er over. Nå skal vi snakke om løsningene. Ikke dem vi skal utrede og vurdere. De vi skal ta i bruk fra og med i dag. 

I sin åpningstale til Zerokonferansen tok Sigrun opp klimatoppmøtet i Glasgow, og hvorfor resultatet av klimatoppmøtet ble bedre enn mange på forhånd hadde ventet. Også  statsminister Jonas Gahr Støre tok utgangspunkt i klimatoppmøtet, og dro linjene tilbake til klimatoppmøtet i København i 2009: 

– Det er et helt annet alvor som preger klimatoppmøtet i dag. Mange av de planene man har hatt i mange år, fylles nå med innhold, sa Statsministeren.

Sentralt i talene til både statsministeren og Aasland var de mange klimaløsningene som utvikles i Norge. 

– Det som er spennende for oss, er at vi har mulighet til å gjøre det vi må for å kutte norske utslipp, og så ta det videre som en løsning for verden, sa Støre.

Ønsker du å følge Zerokonferansen direkte eller se sesjonene i opptak? Kjøp digitalt konferansepass her.

CCS, havvind, batteriproduksjon, hydrogen, dette er tiltak som virkelig vil få betydning også for de store landene. Derfor er det en viktig jobb å vise folk at det grønne skiftet er en mulighet, ikke en trussel.     

– I møte med klimakrisen er det et stort behov for politisk ledelse. Ikke ledere som følger de mest skeptiske og urolige, sa Aasland. 

Men selv om teknologien finnes, koster den mer enn fossil. Derfor må det komme midler for å hjelpe til med dette, disse midlene må finnes. Det er opp til politikerne. 

Og det var nettopp dette statsministeren til slutt sa han ønsket å ha som sitt ettermæle for klima. Kutte utslipp, skape jobber, og at det grønne skiftet ble en mulighet for Norge. 

Men for å få til dette må vi få folk med oss. Folk må se en stat som er tilstede, de må se optimisme. 

– Det er politikerne som bestemmer om kostnaden skal deles på, eller om de som har minst skal stå mest alene, sier Aasland. 

Kontaktperson hos ZERO:
Hege Kristin Ulvin, kommunikasjonssjef i ZERO (mobil: 971 72 650)