fbpx
18. november 2020

PM: ZERO holder stand som beste arbeidsplass

For femte år på rad har Great Place to Work kåret Miljøstiftelsen ZERO til Norges beste arbeidsplass. – Vi er veldig stolte over å ha klart å beholde et godt arbeidsmiljø i det krevende koronaåret, sier nestleder i ZERO, Dagfrid Forberg. 

GREAT AGAIN: ZERO er for femte året på rad kåret til Norges beste arbeidsplass av Great Place To Work. Bildet er fra Zerokonferansen 2019.

Miljøstiftelsen ZERO er kåret til Norges Beste Arbeidsplass for organisasjoner med under 50 ansatte i frivillig/ideell sektor for femte år på rad av Great Place To Work. I sin årlige benchmarking måler de tilfredshet på arbeidsplassen over tid.

– Dette har vært et utfordrende år for oss i ZERO, som for mange andre arbeidsplasser. Vi måtte i vår permittere samtlige ansatte 40-60 prosent frem til august, og alle ansatte har i stor grad sittet på hjemmekontor siden mars. Det har vært krevende for en gjeng som er vant til å hente inspirasjon fra engasjerte kollegaer på ZERO-kontoret. At vi likevel har klart å bevare opplevelsen av en god og trygg arbeidsplass, er vi veldig stolte av, sier Forberg. 

I ZERO er klimasaken den grønne tråden gjennom alt vi vi gjør, og det skaper samhold og motivasjon på tvers av fagområder. Når vi ikke har kunnet møtes på kontoret, har det blitt desto viktigere å både skape inkluderende digitale møteplasser og å følge opp hver enkelt medarbeider på hjemmekontoret. 

– Gjennom dette året har vi særlig vektlagt åpen og involverende kommunikasjon, og å ta raskt tak i både krevende økonomiske utsikter og endrede rammer for arbeidet. Vi har opplevd ansatte ta nye initiativer og bidra til å omstille måten vi jobber på til beste for hele organisasjonen. Vi har et fantastisk team som mobiliserer for å finne løsninger og gjøre felles løft, og som bryr seg om hverandre, sier Forberg. 

Great Place to Work gratulerer ZERO med ha klatret til topps i kåringen nok en gang.

– Ikke bare holder Zero nivået på kultur og ledelse, de går også frem på viktige områder i et tøft og krevende år. Det er imponerende og givende å se, sier Anniken Olsen i Great Place to Work.

Kontaktpersoner hos ZERO:
Hege Kristin Ulvin, kommunikasjonssjef: 97 72 650 

Dagfrid Forberg, nestleder: 996 37 338

Hvert år måler Great Place to Work® over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over. Dette danner grunnlaget for de årlige rangeringer av de beste arbeidsplassene i hvert av de nesten 50 landene de har kontor.