fbpx
6. mars 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

ZERO og PowUnit AS inngår samarbeid om utslippskutt i bygg- og anleggssektoren

PowUnit utvikler løsning som skal levere ren energi til byggeplasser uten tilgang til byggestrøm

Bygg og anleggsarbeid medfører i dag store klimagassutslipp gjennom forbrenning av fossile energikilder. Enkelte bygg- og anleggsplasser har ikke tilgang på tilstrekkelig strøm under byggefasen, og må benytte dieselaggregater til tørking og oppvarming av bygg under oppføring.

PowUnit utviklinger en løsning for midlertidig energi til byggeplasser gjennom bruk av hydrogenbrenselsceller. Løsningen kan levere ren energi til oppvarming og lys i tillegg til å levere strøm til elektrifiserte anleggsmaskiner.

Ingvild Kilen Rørholt, rådgiver i ZERO: – Manglende tilgang på nok effekt og energi er en utfordring for flere prosjekter i byggefasen, og en god løsning for dette vil derfor være en viktig brikke i å kutte utslipp fra bygg- og anleggssektoren.

– Zero er en viktig inspirasjon for PowUnit for å nå våre utviklingsmål. Et samarbeid med Zero innebærer blant annet at vi får enda bedre tilgang på organisasjonens kompetanse og erfaringer med liknende prosjekter, sier Knut Linnerud, daglig leder i PowUnit AS.