fbpx
9. november 2020

Zerokonferansen – 15 år som Norges viktigste klimamøteplass

Tirsdag starter årets Zerokonferanse. For 15. år på rad møtes klimaledere fra politikk, næringsliv og organisasjoner for å diskutere klimaløsninger. For publikum blir konferansen heldigital.

Statsminister Erna Solberg (H), Jonas Gahr Støre (Ap) og ZEROs leder Marius Holm under Zerokonferansen 2019. FOTO: Alexander Eriksson / ZERO.

Konferansen er Norges viktigste møteplass for klimaledere, og en viktig arena for alle som er opptatt av klima, energi og grønn vekst. Zerokonferansen har vært en viktig plattform for utviklingen av norsk klimapolitikk de siste 15 årene. 

– Vi er stolte over rollen Zerokonferansen har spilt i den norske klimadebatten. Planene for karbonlagring i Norge har fått modne her, det samme har beslutningen om å bruke oljefondet mer aktivt for bremse utbyggingen av kullkraft i utviklingsland. Begrepet “det grønne skiftet” ble først lansert på Zerokonferansen, og det ble også Powerhouse-allianse for byggingen av klimavennlige plusshus, sier Marius Holm, daglig leder i ZERO. 

TV-sending uten publikum

Koronatiltakene har gjort det nødvendig å gjøre konferansen heldigital for publikum, og den avvikles som en tv-sending med hovedstudio på Gamle Deichman i Oslo. ZERO har helt siden mars jobbet for å lage en god konferanseopplevelse under disse premissene.

– Vi ser hele tiden etter nye muligheter og god bruk av teknologi, så sånn sett er årets konferanse i ZEROs ånd. For oss som en miljøorganisasjon er det selvsagt også spennende å se hvordan nye løsninger kan gi mer bærekraftige, klimavennlige måter å møtes på, sier Holm.  

Noen høydepunkter

Årets konferanse vil fortsette arbeidet med å gi fart og retning til norsk klimapolitikk. Dette vil sees tydeligst i den første virkelige klimadebatten før stortingsvalget i 2021, når ni partiledere møtes til dyst onsdag 11. november.  

På åpningsdagen 10. november vil ZERO-leder Marius Holm komme med utfordringer, spark og løsningsforslag til både politikere og næringsliv i sin åpningstale. Denne dagen skal det også handle om grønn skipsfart, plast og hvordan klimapolitikken i de største utslippslandene påvirker Norge. 

Onsdag presenterer BloombergNEF sin viktige New Energy Outlook-rapporten på konferansen. Rapporten sier mye om den ventede utviklingen i kraftmarkedene. Torsdag 12. november vil handle om det som kan bli store næringer: Langskip – den varslede satsingen på karbonfangst og -lagring, og hvordan Norge best kan posisjonere seg i markedet for havvind.  

Se hele programmet på Zerokonferansen.no.

Bilder fra årets konferanse vil fortløpende bli lagt ut på ZEROs Flickr-side.

For pressehenvendelser, kontakt Zeros kommunikasjonssjef Hege Kristin Ulvin: hege.kristin.ulvin@zero.no / mob: 971 72 650

Presse kan søke om akkreditering her: https://zero10.formstack.com/forms/zerokonferansen2020_presse