fbpx
22. september 2016
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Vil norsk finansbransje gripe mulighetene i det internasjonale fornybarmarkedet?

Zerokonferansen 2016:

Finansbransjens muligheter i det internasjonale fornybarmarkedet

Kunnskap og kapital er de viktigste råvarene for fornybar energi. Hvordan kan en kompetent, norsk finansklynge gjøre en forskjell internasjonalt inn i fornybarbransjen?

Utvikling og finansiering av fornybarprosjekter internasjonalt kan bli et av Norges hovedbidrag i Skjermbilde 2016-09-28 09.48.27klimaarbeidet, samtidig som det skaper
en livskraftig og verdiskapende næringsklynge i Norge. Hal Harvey, tidligere rådgiver på feltet både for Clinton- og Bush-administrasjonen, og CEO i Energy Innovation, vil servere oppskriften for hvordan det kan gjøres.

Skjermbilde 2016-09-28 09.49.26Anthony Hobley er CEO i Carbon Tracker, en finans-tankesmie  som jobber med med kapitalmarkedet og
det det globale energimarkedet. Kan investeringer i fossilt være en stor risiko for finansiell stabilitet? Hvor stor sjanse er det for at disse investeringene ender som «stranded assets»? Hobley  var tidligere partner og Global Head av Sustainability & Climate Finance Practice hos det globale advokatselskapet Norton Rose Fulbright. Anthony etablerte forretningsgruppen Climate Markets & Investment Association.

Grønn finans er i ferd med å utvikle seg fra å være en nisje til en sektor som er med på å forme Skjermbilde 2016-09-30 15.04.44en rekke lands nasjonale ambisjoner for  utvikling av finanssektoren. I Storbritannia har allerede et grønt finansinitiativ i London lansert byen som den nye verdenshuben for grønn finans. Kan vi få til det samme i Norge? Administrerende direktør i Finans Norge, og medlem av regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, Idar Kreutzer, utfordres.

«En mangfoldig og konkurransedyktig finansnæring styrker næringslivets omstillingsevne og spiller en nøkkelrolle i det grønne skiftet. Årets Zerokonferanse dykker dypere i temaet!» – Idar Kreutzer

SONY DSC

Thina Saltvedt, oljeanalytiker i NORDEA og stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas vil utfordre et panel Kårstein Løvaasbestående av Øystein Stray Spetalen, Christian Thommessen i responsAbility, Hanne Thornam, Head of Climate Change & Sustainability Services i EY, Mikkel Tørud, CFO i Scatec Solar og Marianne Martinsen fra finanskomiteen på Stortinget. -Hvorfor investeres det så mye i fornybar energi internasjonalt, mens vi i Norge henger etter? Hvilke muligheter finnes det innenfor grønn finans, kan man tjene penger på dette og hva kan politikerne gjøre for å legge til rette for vekst i bransjen?

spetalen1«Jeg redder gjerne verden, dersom jeg tjener penger på det» – Øystein Stray Spetalen, investor.

På Zerokonferansens dag 2 møter du her altså finansbransjen, analytikere og investorer i spennende debatter om grønn finans.

ZERO arrangerer 23.-24. november Zerokonferansen, Nord-Europas største klimaløsningskonferanse.

På konferansens andre dag gjennomfører vi parallelle fagsesjoner som tar opp noen de viktigste utfordringene og løsningene for verdens klima, med noen av verdens fremste eksperter på deres fagområder.

Finansbransjens muligheter vi det internasjonale fornybarmarkedet er en av sesjonene du kan oppleve som deltaker på årets konferanse. På bloggen vår vil vi i tiden fremover presentere alle sesjonene, under tagen Zerokonferansen. Følg med fremover, og besøk konferansen nettside for å finne mer info og melde deg på!

www.zerokonferansen.no