22. september 2016

Grønne løsninger i industrien som eksportvare

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»6121″ img_size=»full» add_caption=»yes» alignment=»center»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

ZEROkonferansen 2016:

Grønne løsninger i industrien som norsk eksportvare

Hvordan kan Norge utnytte og videreutvikle de konkurransefortrinnene vi har i industrien i dag, og hvordan rigger vi oss for en storstilt eksport av klimaløsningene fra industrien? Vi trenger en “elbilpolitikk for industrien”.

Norge har gode virkemidler for å utvikle klimateknologi i industrien.  Men for å sikre grønn særstilling må vi ha mer enn enkeltprosjekter i et lite land i verden. Vi må koble klimapolitikk og næringspolitikk. Hvordan kan vi bidra til at norske klimateknologier blir vinnere i det grønne skiftet? Vi er et land med mye høyteknologisk industri og arbeidskraft, kan vår teknologi bli grønne eksportvinnere?

Industrien er godt posisjonert for grønn særstilling. Vi har flere konkurransefortrinn med tilgang til fornybar, billig kraft og gode offentlige støtteordninger. Derfor utvikles det klimapiloter i industrien her til lands (som TiZir) og vi har noen av verdens mest klimavennlige industrianlegg (som Hydro). Norsk klimavennlig industri kan gi viktige bidrag til å redusere de globale utslippene. Norsk Industri vil vise industriens premisser for en grønn, norsk industrieksport.

Det norske virkemiddelapparatet skal ta klimateknologi fra FoU til utrulling i markedet. Allikevel er det mange klimaløsninger som ikke når de internasjonale markedene. Ivar Slengesol er utlånsdirektør for industri og miljøteknologi i Eksportkreditt  og kommer for å fortelle om hvordan flere norske fornybarbedrifter kan lykkes med å nå markedet. Intpow  jobber for en mer slagkraftig fornybarnæring internasjonalt, og administrerende direktør Line Amlund Hagen vil fortelle om hvordan Norge kan lykkes med å eksportere grønn klimateknologi.

– Jeg ser at det blir gjort en stor offentlig FoU-innsats, men hvor blir det av de nye, fremadstormende fornybarteknologibedriftene som Eksportkreditt og GIEK kan hjelpe med å lande nye eksportkontrakter?
Ivar Slengesol til Sysla.

– Vi er gode på kompetanse og utvikle teknologi. Men vi må sikre at verdiskapningen og arbeidsplassene … bli[r] igjen hos oss. Vi må ikke være pilotlandet, men industrilandet.
Idar Kreutzer til FriFagbevegelse.

Eksport av klimaløsninger kan være med å forandre verden. Globale industrikonsern etablerer seg i Norge og kan ta med seg klimaløsningene ut i verden. Danske State of Green fører klimaløsninger ut i verden med stor suksess og vil utfordre de norske politikerne, blant annet Else-May Botten fra Arbeiderpartiet. Hvordan kan et enkeltanlegg bli en global løsning? Chris Davies, tidligere EU parlamentariker, nå med i UK advisory group on CCS skal snakke om hvilken nøkkelrolle Norge faktisk har når det gjelder utviklingen av CCS i Europa og globalt.

ZEROexpo “Norske klimaløsninger som kan forandre verden” er utstillingsvinduet som viser hvordan lille Norge kan redusere de globale klimagassutslippene. Sesjonen om grønne løsninger i industrien vil gi svar på hvordan Norge kan ta posisjon i eksport av klimaløsninger fra industrien.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″ css=».vc_custom_1473774805680{background-color: #dddddd !important;}»][vc_single_image image=»5948″ img_size=»full» alignment=»center»][vc_column_text]ZERO arrangerer 23.-24. november Zerokonferansen, Nord-Europas største klimaløsningskonferanse.

På konferansens andre dag gjennomfører vi parallelle fagsesjoner som tar opp noen de viktigste utfordringene og løsningene for verdens klima, med noen av verdens fremste eksperter på deres fagområder.

Grønne løsninger i industrien som norsk eksportvare er en av sesjonene du kan oppleve som deltaker på årets konferanse. På bloggen vår vil vi i tiden fremover presentere alle sesjonene, under tagen Zerokonferansen. Følg med fremover, og besøk konferansen nettside for å finne mer info og melde deg på!

www.zerokonferansen.no[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]