fbpx
9. november 2020

Nye koronaregler gir store endringer i Zerokonferansen 2020

Siden mars har vi i ZERO jobbet med å lage en digital Zerokonferanse tilpasset begrensningene koronapandemien har medført. Vi har lenge planlagt for en heldigital konferanseopplevelse, og har hatt et godt og tilpasningsdyktig konferanserigg. Vi har kontinuerlig tilpasset avviklingen av konferansen i henhold til rådende og varslede smittevernregler.

Byrådet i Oslo vedtok mandag ettermiddag 9. november endring av forskrift om forebygging av koronasmitte i Oslo. Endringen betyr at det blir forbudt å ha digitale sendinger med flere deltakere i studio. Siden Zerokonferansen 2020 var planlagt som en livesending med blant annet en rekke paneldebatter, lar det seg dessverre ikke gjøre å gjennomføre årets konferanse som planlagt.

Vi vil nå se på hvordan vi fremover kan tilby deg en digital Zerokonferanse tilpasset gjeldende smittevernregler. Mye av innholdet på konferansen er allerede innspilt og vil deles i våre kanaler fremover, og vi vil også gjøre vårt beste for at resten av det fantastiske konferanseprogrammet blir realisert når det lar seg gjøre.

Mens vi jobber med å snu skuta, får alle gratis tilgang til å se deler av konferansen på zerokonferansen.no:

Sendingen fra SkiftHUBen i Bergen sendt kl 10-11:30 tirsdag kan ses i opptak i ZEROkinoen.

Onsdag

Sending fra StatkraftHUBen fra kl. 09:00:

  • Nordisk lansering av BloombergNEF New Energy Outlook
  • Vannkraft i klimaendringenes tid
  • Hydrogen – et grønt industrieventyr for Norge

Sending fra GjensidigeHUBen fra kl. 09:00:

  • Hvordan kan din pensjonsavtale kutte utslipp?
  • Hvordan kan forsikringsbransjen bruke sin kunnskap og kompetanse til å redusere klimarisikoen?
  • Streamet fra Cisco: Video – en grønn vekstnæring for Norge
  • Elbilbatterier som ressurs

Hele det oppdaterte programmet kan sees her.

Ny tolkning av arrangementsforbud

Før helgen fikk vi skriftlig bekreftelse fra kommunen på at gjennomføringen slik vi hadde planlagt uten publikum ble tolket som en digital sending og derfor ikke ble rammet av arrangementsforbudet. Mandag ettermiddag kom kontrameldingen:

«Heldigitale samlinger betyr samlinger der ingen personer møtes fysisk. Dette innebærer at f.eks. paneldebatter som er ledd i et seminar ikke kan gjennomføres med fysisk samling av paneldeltagerne. Dette må gjennomføres heldigitalt de nærmeste ukene, hvilket betyr at det kan maks være 1 deltaker tilstede av gangen. Regelverket åpner dessverre ikke for at det er greit at noen få samles, det er ikke satt en grense på for eksempel 5 stk, det er et forbud uavhengig av antall. Det betyr også at en intervjuer må være i et annet fysisk rom enn den personen som skal intervjues.»

Les pressemeldingen fra Oslo kommune her

Mange ringer oss med spørsmål om koronareglene nå. Kontakt heller Hanne Gjørtz, kommunikasjonssjef ved byrådslederens kontor: https://www.oslo.kommune.no/politikk/byradet/pressekontakter/#gref

For andre henvendelser, kontakt:

Kommunikasjonssjef i ZERO, Hege Kristin Ulvin, hege.kristin.ulvin@zero.no, 971 72 650

Markedssjef i ZERO, Annika Yri, annika.yri@zero.no, 970 57 793