fbpx
7. april 2021
Denne artikkelen er over 2 år gammel

PM: Marius Holm slutter i ZERO til sommeren

Marius Holm slutter som daglig leder i ZERO for å bli konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy-gruppen. – Jeg forlater Norges beste arbeidsplass med stolthet etter nesten ti år som daglig leder, sier Holm.

Holm har ledet ZERO siden 2012, og hans andre åremål går mot slutten. 

Jeg har jobbet i miljøbevegelsen i 20 år og når det nå dukket opp en så spennende mulighet i Vy, var dette et godt tidspunkt for et skifte. Nå ser jeg frem til å jobbe med klima og bærekraft i en ny rolle, sier Holm.

– Et privilegium å lede ZERO

ZERO har 25 ansatte, robust økonomi og spiller en avgjørende rolle for klimasamarbeid på tvers i Norge. ZERO anerkjennes for å drive frem den sterke utviklingen i både klimadebatten og fremveksten av gode klimaløsninger.

– Det har vært et privilegium å få lede ZERO gjennom en periode hvor klimasaken virkelig har stått frem som vår tids viktigste sak. I dag står klima sentralt i norsk politikk og næringsliv, og jeg er stolt av hvordan ZERO har vært og er en pådriver i det grønne skiftet. Det har vært fantastisk å være en del av dette laget, sier Marius Holm. 

– Det jeg er mest stolt over, er at oljelandet Norge nå leder an i arbeidet med elektrifisering av først personbiler, så ferjer og nå tyngre kjøretøy og lasteskip. Det er en seier vi deler med andre, men suksessen viser at strategien med å skape marked for nye løsninger slik at industrialisering og kostnadsreduksjoner drives fram, kan gjøre et lite land til et kraftfullt verktøy for global endring. 

– Når jeg nå går over i ny jobb, er jeg glad for at jeg fortsatt skal jobbe med klimaløsninger. Kollektivtrafikk er en viktig klimaløsning i seg selv, men den skal også gjennom omstilling fra diesel til nullutslipp. Jeg ser fram til å delta i ledelsen av Vy i dette spennende tiåret for selskapet, sier Holm.

– Inspirerende leder og sterk stemme

ZEROs styreleder Erik Sauar fremhever Holms sterke bidrag for klimasaken og det grønne skiftet i Norge. 

– Vi vil takke Marius Holm for innsatsen som en inspirerende leder for ZERO og som en sentral stemme i norsk klimadebatt. Han har levert treffsikre analyser, viktige forslag til ny politikk og bidratt til gode beslutninger for klima i stat, kommuner og næringsliv. ZEROs filosofi er å jobbe mer for det vi er for, enn mot det vi er mot. Mange av løsningene som preger klimaomstillingen vi ser i dag, er ideer ZEROs dyktige fagmiljø har utviklet og kjempet frem det siste tiåret med Holm som leder, sier Sauar. 

– At ZERO samtidig i fire år på rad har blitt kåret til Norges beste arbeidsplass i ideell sektor, er et sterkt vitnemål for både Holm og alle ansatte i ZERO.

Marius Holm jobber i ZERO frem til sommeren. Nå starter arbeidet med å finne den som skal lede ZERO til nye klimaseire.

– Dette er en av de viktigste og mest spennende lederjobbene i norsk samfunnsliv, med en unik mulighet til å forme positiv endring og klimaløsninger på tvers av myndigheter og marked, sier styreleder Erik Sauar. 

Kontaktpersoner i ZERO:
Hege Kristin Ulvin, kommunikasjonssjef (mobil: 971 72 650)
Erik Sauar, styreleder (mobil: 91 55 79 68)