fbpx
25. juni 2021
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Norsk verdiskaping fra havvind

I slutten av juni arrangerte ZERO sammen med Agder Energi, Vårgrønn og THEMA Consulting Group webinaret «Visjon 50 GW i 2050: Ambisjonen om en stor norsk havvindindustri».

Rapporten med samme navn ble presentert, og det ble diskutert hvordan havvind kan gi oss kraft til ny fastlandsindustri, legge grunnlaget for over 50.000 arbeidsplasser, 100 mrd. årlig fra kraftsalg og 80 mrd. årlig i verdiskaping.

Gikk du glipp av webinaret? Se hele programmet her og opptaket her eller nederst i saken.

ZERO støtter ambisjonen om 50 GW i 2050, fordi vi mener vi er nødt til å ha høye, men realistiske ambisjoner om vi skal klare å få fart på klimaløsningene.

– Tenk på omstillingen Norge skal gjennom frem mot 2050. Olje- og gassvirksomheten vil gradvis bli borte, og med den store inntekter og mange arbeidsplasser. Ingen enkeltnæring kan erstatte den, men havvind kan bli et vesentlig bidrag, forklarer Jon Evang, fagansvarlig energisystemer i ZERO.

– Gjennom å satse på havvind kan vi bidra med teknologiutvikling verden trenger, få ny industrialisering basert på kompetanse og verdikjeder fra olje og gass, og nok kraft til egne formål. Men strømproduksjon fra 50 GW havvind kan også bli veien til å fornye vår posisjon som energieksporterende nasjon.

Se opptak av webinaret her: