fbpx
11. mai 2020

RSA blir importør for kinesiske BYD

ZEROs samarbeidspartner RSA varsler offensiv satsing av elektriske varebiler og lastebiler i Norge.

Foto: BYD

En av verdens mest innovative aktører innen elektriske kjøretøy, kinesiske BYD, satser nå på storstilt introduksjon av elektriske personbiler, varebiler og tyngre kjøretøy i Norge gjennom forhandleren RSA. 

– Det er av stor betydning for den videre utskifting av hele kjøretøyparken at også flere nyttekjøretøy kan tilbys i utslippsfrie varianter. BYDs ekspansjon i Europa med utgangspunkt i Norge viser hvilken spydspiss vi er i det grønne skiftet, sier fagansvarlig for transport i ZERO, Christine Holtan Bøgh.

BYD er verdens største produsent av ladbare biler og europasjefen Isbrand Ho var key note speaker på Zerokonferansen 2019.

– Vår nylig tilkomne partner i ZEROs nettverk for nyttetransport, RSA, blir importør for BYDs nye, utslippsfrie kjøretøy. Vi gleder oss til et tett og godt samarbeid med RSA fremover, sier Holtan Bøgh.

– Vi er glade for å kunne annonsere starten på et spennende samarbeid mellom våre to selskaper, sier Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA i en pressemelding.

BYD har siden 2018 lever busser til Oslo-regionen gjennom avtaler med kollektivselskapet Ruter. I tillegg inngikk de i slutten av fjoråret avtale med Vy Buss om leveranser av 55 elbusser.