fbpx
6. september 2021
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Sigrun Gjerløw Aasland på plass i ZERO

Sigrun Gjerløw Aasland (43) har mandag sin første arbeidsdag som ny daglig leder i ZERO. – Alvoret i klimakrisen krever handling og løsninger, og her har ZERO en svært viktig rolle å spille fremover, sier hun.

ZEROs nye daglig leder, Sigrun Gjerløw Aasland. Pressebilder kan lastes ned her.
Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ZERO

– I ZERO sitter noen av Norges skarpeste klimahoder, og jeg gleder meg skikkelig til å lære av og jobbe sammen med dem, sier Aasland. 

– Det er nå større alvor i klimasaken enn noen gang, etter en dramatisk sommer med flommer og branner og så Klimapanelets rapport nå i august. Det gir politikerne stort handlingsrom til å ta grep, påpeker hun. 

Aasland mener ZERO har en viktig rolle å spille som pådriver for å øke tempoet i det grønne skiftet. 

– Vi trenger raskere utrulling av grønn teknologi, og konkrete politiske grep som kan kutte utslipp raskt og varig. Her har vi ZERO mange konkrete forslag og stor kunnskap, og jeg ser frem til å være med på å diskutere gode klimaløsninger sammen med både næringsliv og politikere. 

Samtidig som samfunnet må gjennom en stor omstilling for å løse klimautfordringen, er Aasland opptatt av å sikre at det grønne skiftet skjer på en rettferdig måte. 

– Politikerne må legge til rette for at ingen må bære det grønne skiftet alene, men sørge for trygghet i omstillingen vi er inne i, sier hun.    

Aasland kommer fra stillingen som nestleder i Tankesmien Agenda. Hun har tidligere bakgrunn fra Econ, Norfund, som daglig leder i analyseselskapet Damvad, og fra Verdensbanken.

Pressebilde av Sigrun Gjerløw Aasland kan lastes ned her. 

Kontaktpersoner:
Sigrun Gjerløw Aasland (mobil: 936 83 411)
Hege Kristin Ulvin, kommunikasjonssjef i ZERO (mobil: 971 72 650)