14. januar 2018

PM: – En solid grunnmur for god klimapolitikk

[vc_row][vc_column width=»1/4″][vc_single_image image=»8046″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»3/4″][vc_column_text]Pressemelding fra ZERO:

En solid grunnmur for god klimapolitikk  

ZERO er grunnleggende positiv til mange av hovedgrepene i den nye regjeringserklæringen. – Mye gjenstår, regjeringens klimapolitikk er ikke ferdigsnekret, men utgangspunktet lover godt, sier Marius Holm, leder i ZERO.

– Det er viktig at regjeringens ser at klimapolitikken må bidra til klimaløsninger som kutter store utslipp globalt – samtidig som vi styrker norsk økonomi og konkurranseevne, sier Marius Holm, leder i Miljøstiftelsen ZERO.

– Det er svært positivt at Regjeringen vil åpne for at Oljefondet kan investere i unotert fornybar energi. Det vil kreve store mengder kapital dersom verden skal nå Paris-målene, sier Holm.

– Det grønne skatteskiftet beskrevet i  erklæringen lover godt, og vi er glade for at det gis tydelig signal om at avgiftene skal bidra til at vi når målene knyttet til utslippsfri transport, blant annet forlengelse av avgiftsfritak for elbil. Vi savner imidlertid mer konkret politikk for utslippsfri tungtransport, sier Holm.

– Det er også positivt at regjeringen har en ambisjon om å realisere en kostnadseffektiv løsning for fullskala CO2-håndteringsanlegg, sier Holm.

– Utvikling av ny teknologi som kan kutte utslipp både i Norge og globalt går igjen i plattformens klimapolitikk, i alle sektorer, sier Holm.

 

For mer informasjon:

Marius Holm, daglig leder ‭957 21 632‬

Per Kristian Sbertoli, kommunikasjonsrådgiver 930 89 103

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]