fbpx
27. august 2021

Vellykket leverandørkonferanse

Tirsdag 24. august arrangerte ZERO sammen med Statsbygg, FutureBuilt, Byggervareindustriens forening og Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP) en digital leverandørkonferanse om bruk av fornybar og resirkulert plast i bygg- og anleggsprosjekter.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) åpnet den digitale leverandørkonferansen. Foto: Skjermdump

Program for arrangementet finner du her.
Opptak av arrangementet og presentasjoner finner du nederst i saken.

– Det at så mange melder seg på konferansen viser at det er stor interesse fra både offentlige innkjøpere og private leverandører for nye plastløsninger av resirkulert og fornybar plast i bygg- og anleggsnæringen, sier ZEROs Sindre Østby Stub.

Statens Vegvesen, Statsbygg og Asker kommune kunne fortelle at de aktivt jobber med å få inn krav i fremtidige anskaffelser, mens hele åtte leverandører kunne fortelle om mange produkter av både resirkulert og fornybar plast de har klare til å levere til det offentlige. 

– Gjennom bruk av resirkulert og fornybar plast vil vi kunne kutte klimagassutslipp og øke den sirkulære bruken av plast, forteller Stub.

Bygg- og anleggsnæringen står for 20 prosent av all bruk av plast. Det offentlige er den største innkjøperen, og gjennom å vri anskaffelsene til å etterspørre resirkulert og fornybar plast kan vi endre store deler av markedet for plast.

– Vi fikk blant annet innblikk i flere pågående prosjekter, som at Statens Vegvesen nå tester brøytestikker av resirkulert plast. Vi håper dette er bare starten på at det offentlige bidrar til å omstille markedet for plast, fra fossilt til sirkulært og utslippsfritt, avslutter Stub.

Presentasjoner og innlegg fra de ulike aktørene

Leverandørkonferansen er muliggjort gjennom finansiell støtte fra Handelens Miljøfond og Klimasats.

Takk til vår arrangementspartner

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Enova-logo-2017.png