fbpx
6. februar 2018
Denne artikkelen er over 2 år gammel

ZERO og The Fjords inngår samarbeid

ZERO og The Fjords DA inngikk i januar et treårig samarbeid om å jobbe frem gode miljø- og klimakrav for maritime kyst- og fjordruter.

The Fjords er en ny aktør innen turisttrafikk i norske fjorder, og trafikkerer en turistrute mellom Flåm og Gudvangen med det hybridelektriske skipet Vision of the Fjords. Skipet ble kåret til «Ship of the Year» på skipsfartsmessen HMM i Hamburg i 2016, og kjører utslippsfritt inne i Nærøyfjorden.

Rolf Sandvik, daglig leder i The Fjords: – The Fjords inngikk samarbeid med ZERO fordi organisasjonen arbeider sammen med aktører i bransjen for å skape rammevilkår for klimavennlig skipsfart. Norge 203040-nettverket har løftet «elektrifisering av egne transportflåter på land og til havs» som satsingsområde, og her mener vi at The Fjords DA både er en ressurs og en aktør som til tross for selskapets korte historikk, kan vise til konkrete og bærekraftige løsninger.

I april 2018 skal The Fjords sjøsette den helelektriske turistfergen Future of the Fjords på samme strekning som søsterskipet. Skipet skal drives av to elmotorer på 300 kW, og vil ha en kapasitet på 400 passasjerer.