fbpx
Arrangement – 21. mars 2023

ZERO-frokost med CMS Kluge: Det nye handlingsrommet i statsstøtteregelverket

Når: 21. mars

Klokkeslett: 08:00-10:00

Hvor: CMS Kluges lokaler, Bryggegata 6, 0250 Oslo (Aker Brygge)

Strømming: Her kan du følge arrangementet digitalt.

Frokost serveres fra kl.08:00 og de faglige innleggene starter kl. 08:30.

Meld deg på her!

ZERO og CMS Kluge har gleden av å invitere til frostkostseminar om åpningene for statsstøtte til CO2-reduksjon. De nye EU-regelverkene i forbindelse med Green Deal Industrial Plan vil i betydelig grad gi større muligheter for statlig støtte til produksjon av fornybar energi og hydrogen, avkarbonisering av industrien og utvikling av net-zero-teknologier og -industrier. Bakgrunnen for dette er blant annet en erkjennelse av at dagens regulering ikke gir tilstrekkelige virkemidler for å nå klimamålene og sikre videre europeisk industri.

På seminaret vil ZERO gå gjennom hvilket behov det er for offentlig støtte og utfordringer med dagens regelverk. CMS Kluge vil deretter gå gjennom de nye regelsettene – det såkalte temporary crisis og transition framework og den reviderte gruppeunntaksforordningen – og redegjøre for hvilket handlingsrom som kommer i fremtiden, samt anbefalinger om hvordan handlingsrommet kan utnyttes på en mest effektiv måte. Enova vil gi en kommentar om handlingsrommet og betydningen for Norge.

Program

Kl 08.00: Frokost

Fra kl 08.30: 

Hvor trenger vi offentlig støtte og hva er problemet med dagens virkemidler og regelverk? Innlegg ved Liv-Elisif Kalland, fagansvarlig for hydrogen i ZERO og Sigrun Aasland, leder i ZERO.

– Hvilke muligheter gir det nye EU-regelverket? Ved Clemens Kerle og Frederik Nordby Assosiert partner / senioradvokat i CMS Kluge Advokatfirma

– Kommentar til det nye handlingsrommet og betydningen for Norge ved Hege Glasø Wiggen, Jurist/Legal Counsel i Enova

Velkommen til et frokostmøte spekket med interessant innhold, mingling og deilig frokost i hyggelige omgivelser på Aker Brygge!

Arrangementet er gratis. Det vil bli mulighet for digital deltagelse.

Spørsmål? Ta kontakt med Liv-Elisif Kalland eller Vilde Wetrhus.

Kontaktpersoner

Arrangementsansvarlig og prosjektleder for Zerokonferansen