fbpx
Arrangement – 26. januar 2023

ZERO-frokost: Rapportlansering av «Hele bilen til null»

Elbiler er miljøvennlige: De forurenser ikke i bruk og går på fornybar strøm. Men er de elektriske kjøretøyene miljøvennlige nok?

ZERO inviterer rapportlansering og diskusjon rundt hvordan bilbransjen kan bli mer bærekraftig, torsdag 26.januar på Kulturhuset! 

Les rapporten her

Tid: Torsdag, 26.januar 2023 kl. 08:15-09:30

Sted: Kulturhuset Oslo, Hovedrommet, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Strømming: Du kan følge arrangementet digitalt nederst på denne siden.

Frokost serveres fra 08:00. Seminaret starter 08.15.

Meld deg på her!

Elbilen er avgjørende for å kutte utslipp fra transportsektoren, men også elbilen forurenser når den blir blir produsert. Hva kan vi gjøre for å kutte utslippene fra produksjonen av batterier og elektriske kjøretøy?

ZERO har sammen med prosjektpartnere sett på hva som finnes av utslippstall, hva som skal til for at disse tallene kan sammenlignes og om vi kan begynne å stille krav til produsentene. Isåfall, hva slags krav kan vi stille?

I rapporten “Hele bilen til null” går vi gjennom  eksisterende kunnskap om utslipp i bilens verdikjede. Hvilke materialgrupper slipper ut mest? Og hvilke muligheter finnes det for å kutte disse utslippene?

Etter å ha presentert rapporten og hørt om produsentenes planlagte klimatiltak, løfter vi frem utfordringer knyttet til manglende transparens og tilgjengelige sammenlignbare utslippstall fra produksjonen av kjøretøyene. Hvilke samarbeid og initiativ finnes det? Hvilken rolle bør Norge ta? Hva kan innkjøpere gjøre alt i dag? Til dette får vi også høre noen tanker fra innkjøpere.

Vi sees til rapportlansering på Kulturhuset!

Program

Velkommen og presentasjon av rapporten – Ingvild Kilen Rørholt, ZERO

Presentasjon  –  Øyvind Rognlien Skovli, Møller Mobility Group

Presentasjon    – Alexander Hørthe, Polestar

Presentasjon  –  Bård Sørensen, Ruter

Presentasjon  –  Sarah Fossen Sinnathamby, Utviklings- og kompetanseetaten (UKE), Oslo Kommune

Panelsamtale med både bilprodusenter, -forhandlere og innkjøpere: Øyvind Rognlien Skovli (Møller), Alexander Hørthe (Polestar), Bård Sørensen, (Ruter) og Sarah Fossen Sinnathamby (UKE). Ordstyrer Ingvild Kilen Rørholt, ZERO

Her kan du følge arrangementet digitalt:

Prosjektet og rapporten er utarbeidet med støtte fra:

ASKO, DB Schenker, Gjensidige, Leaseplan, Møller Mobility Group, Polestar, Posten, Tier, Tryg Forsikring, Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune (UKE), Viken Fylkeskommune

Kontaktpersoner

Arrangementsansvarlig og prosjektleder for Zerokonferansen