fbpx
Arrangement – 14. juni 2023

Zerorapporten 2023: ZERO sjekker tempoet på vei mot 2030

Hvordan går det med norske utslipp? Og når Norge klimamålene? Vi gir deg status for Norges vei mot klimamålene i Zerorapporten 2023 14. juni. 

Tid: Onsdag 14. juni kl 14

Sted: Byens Tak, Youngstorget

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Meld deg på her!

Les rapporten «ZERO2030».

Se opptak av Klimatalen 2022.

 

 

I Zerorapporten legger ZERO frem vår årlige analyse av fremdriften i norsk klimapolitikk og utviklingen i norske klimagassutslipp. Hvordan ligger vi an med politikken som skal kutte Norges utslipp med 55 prosent innen 2030?

I april 2022 lanserte ZERO rapporten ZERO 2030: Slik når vi klimamålene. Rapporten ble overrakt klimaminister Espen Barth Eide, og viser at det er mulig å kutte utslipp i tråd med vedtatte mål gjennom bruk av kjente virkemidler med kjent teknologi. 

Nå følger vi opp ZERO 2030 med en oppdatert analyse i Zerorapporten 2023,, som legges frem av ZERO-leder Sigrun Gjerløw Aasland. På programmet står også representanter fra politikk og næringsliv som er sentrale i omstillingen vi trenger for å kutte utslipp nå klimamålene. 

Med Zerorapporten skal ZERO hvert år mot 2030 gjøre opp status for hvordan Norge ligger an for å nå klimamålene. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen! 

Program

Kl. 14.00 Dørene åpner, velkomst og lett servering

Kl. 14.30 Zerorapporten 2023

Fremleggelse av rapporten ved leder i ZERO, Sigrun Gjerløw Aasland og fagsjef i ZERO, Stig Schjølset

Kl. 14.45 Hvordan skal regjeringen nå klimamålene?

Rapportoverrekkelse til klima- og miljøminister Espen Barth Eide, som vil kommentere rapporten og fortelle om regjeringens planer om utslippskutt.

Kl. 15.00 Samtale med næringslivet

Hva er endret i næringslivet, og hvordan kan næringslivsaktørene bidra til å øke tempo? Marianne Røren i Mesta og Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft i samtale med ZERO-leder Sigrun Aasland.

Kl. 15.15 Samtale med virkemiddelaktører

Hvordan kan virkemiddelaktørene bidra i omstillingen? Nils Kristian Nakstad i Enova og Tone Lunde Bakker i Eksfin i samtale med fagansvarlige for industri og transport i ZERO.

Kl. 15.35 Trepartssamarbeidet som klimaløsning

Hva er trepartssamarbeidets rolle i klimaarbeidet? NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-sekretær Are Tomasgaard i samtale med ZERO-leder Sigrun Aasland.

Kl 15.50 Avslutning ved ZERO

Kl. 16.00 Mingling

Etter lanseringen blir det mingling.

Zerorapportens samarbeidspartnere:

Ønsker din bedrift å ta posisjon sammen med ZERO i klimasaken gjennom å støtte Klimatalen eller faglig samarbeid med ZERO? Ta kontakt med ZEROs markedssjef Annika Yri annika.yri@zero.no/970 57 793

Her kan du se Zerorapporten digitalt: