fbpx
Arrangement – 14. juni 2023

Zerorapporten 2023: ZERO sjekker tempoet på vei mot 2030

Hvordan går det med norske utslipp? Og når Norge klimamålene? Vi gir deg status for Norges vei mot klimamålene i Zerorapporten 2023 14. juni. 

Tid: Onsdag 14. juni kl 14

Sted: Byens Tak, Youngstorget

Dette er et fysisk arrangementet. Deltakelse er gratis og åpent for alle.

Meld deg på her!

Les Zerorapporten 2023 her.

 

I Zerorapporten 2023 legger ZERO frem vår årlige analyse av fremdriften i norsk klimapolitikk og utviklingen i norske klimagassutslipp. Hvordan ligger vi an med politikken som skal kutte Norges utslipp med 55 prosent innen 2030?

I april 2022 lanserte ZERO rapporten ZERO 2030: Slik når vi klimamålene. Rapporten ble overrakt klimaminister Espen Barth Eide, og viser at det er mulig å kutte utslipp i tråd med vedtatte mål gjennom bruk av kjente virkemidler med kjent teknologi. 

Nå følger vi opp ZERO 2030 med en oppdatert analyse i Zerorapporten 2023, som legges frem av ZERO-leder Sigrun Gjerløw Aasland. På programmet står også representanter fra politikk og næringsliv som er sentrale i omstillingen vi trenger for å kutte utslipp nå klimamålene. 

Med Zerorapporten skal ZERO hvert år mot 2030 gjøre opp status for hvordan Norge ligger an for å nå klimamålene. 

Les Zerorapporten 2023 her.

Arrangementet gjennomføres kun fysisk, og er gratis og åpent for alle. Velkommen! 

Program

Kl. 14.00 Dørene åpner, velkomst og lett servering

Kl. 14.30 Zerorapporten 2023

Fremleggelse av rapporten ved leder i ZERO, Sigrun Gjerløw Aasland og fagsjef i ZERO, Stig Schjølset

Kl. 14.45 Hvordan skal regjeringen nå klimamålene?

Rapportoverrekkelse til klima- og miljøminister Espen Barth Eide, som vil kommentere rapporten og fortelle om regjeringens planer om utslippskutt.

Kl. 15.00 Samtale med næringslivet

Hva er endret i næringslivet, og hvordan kan næringslivsaktørene bidra til å øke tempo? Marianne Røren i Mesta og Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft i samtale med ZERO-leder Sigrun Aasland.

Kl. 15.15 Samtale med virkemiddelaktører

Hvordan kan virkemiddelaktørene bidra i omstillingen? Nils Kristian Nakstad i Enova og Tone Lunde Bakker i Eksfin i samtale med fagansvarlige for industri og transport i ZERO.

Kl. 15.35 Trepartssamarbeidet som klimaløsning

Hva er trepartssamarbeidets rolle i klimaarbeidet? NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-sekretær Are Tomasgard i samtale med ZERO-leder Sigrun Aasland.

Kl 15.50 Avslutning ved ZERO

Kl. 16.00 Mingling

Etter lanseringen blir det mingling.

Zerorapportens samarbeidspartnere:

Ønsker din bedrift å ta posisjon sammen med ZERO i klimasaken gjennom å støtte Klimatalen eller faglig samarbeid med ZERO? Ta kontakt med ZEROs markedssjef Annika Yri annika.yri@zero.no/970 57 793