fbpx
1. mars 2023
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Elin Hansen ny fagansvarlig for sirkulærøkonomi

‒ Jeg valgte å gripe muligheten til å jobbe med sirkulærøkonomi i ZERO fordi rollen som uavhengig organisasjon som kan være brobygger mellom næringsliv og myndigheter er fantastisk spennende, sier ZEROs nyeste fagansvarlige. 

Elin startet i stillingen 1. desember, og skal lede ZEROs arbeid med sirkulærøkonomi. Dette er en videreføring av arbeidet med bygg og materialer, som lenge har vært et viktig fokusområde for ZERO.  

‒ Elin har erfaring fra flere sider av bordet i byggebransjen, vet både hva som er mulig og hvor det butter. Med henne får vi skikkelig fart på sirkulære løsninger, særlig innen bygg og anlegg, sier ZERO-leder Sigrun Gjerløw Aasland.

Elin kom fra stillingen som leder for sirkulær rådgivning i ombruksplattformen Loopfront. Hun har tidligere vært miljørådgiver i Statsbygg på prosjekt nytt regjeringskvartal, der ombruk av hulldekker av betong og et byggetelt som fremtidig ombrukssentral ble løst. Hun er utdannet sivilingeniør, og har lang fartstid fra både byggebransjen og miljø- og klimafeltet. 

‒ Jeg valgte å gripe muligheten til å jobbe med sirkulærøkonomi i ZERO fordi rollen som uavhengig organisasjon som kan være brobygger mellom næringsliv og myndigheter er fantastisk spennende. Her vil jeg få bruk for både faglig erfaring og mine beste personlige egenskaper, sier hun. 

Elin har tidligere vært med på å realisere krevende sirkulære løsninger i byggeprosjekter, og jobbet med utvikling av digitale ombruksverktøy. 

‒ Bygge- og anleggsnæringen er landets største forbruker av ressurser og største kilde til avfall. Som fagansvarlig for sirkulærøkonomi i ZERO vil jeg fortsatt prioritere økt ombruk i byggenæringen. Jeg vil også fokusere på økt materialgjenvinning av fossil plast, for å redusere klimagassutslipp fraforbrenning til energiformål.