fbpx
16. desember 2021

Første elektriske øybåt på plass ved Rådhuskaia

Det føles kanskje lenge til, men til sommeren kan oslofolk endelig ta elektriske ferger til øyene i Oslofjorden.

Foto: Ruter AS / Øystein Dahl Johansen

I dag la den første elektriske øybåten til kais ved Rådhuset.

– ZERO gratulerer Ruter, Boreal og Oslo kommune med denne viktige milepælen for fornybar og utslippsfri skipsfart. Dette var det første anbudet hvor Ruter stilte krav til nullutslipp tilbake i mai 2019. Resultatet ser vi nå, med denne nye flotte elektriske øybåten som skal frakte Oslos innbyggere ut til badeparadis på øyene, sier Marius Gjerset, teknologiansvarlig i ZERO.

– Nå er det klart for krav om fornybare og utslippsfrie løsninger for alle nye kollektivanbud i hele landet, som regjeringen nå må sørge for at skjer.

I åtte år har Gjerset og ZERO jobbet for å få på plass elektriske ferger til øyene. Det er derfor en stor seier og motivasjon å se Oslofjord 1 nå ligge til kai ved Rådhuset.

Den første Nesoddbåten ble utslippsfri i 2019, og sambandet har vært helelektrisk siden våren 2020. Dette er den første av fem nybygde elektriske båter som skal frakte oslofolk til og fra øyene i Oslofjorden hele året, og alle de nye båtene skal være på plass til sommeren 2022.

At også øybåtene nå blir utslippsfrie, er ikke bare viktig for Oslo, men for utviklingen av hele den grønne skipsfarten.

Les mer om båtene i Ruters pressemelding.