fbpx
26. april 2023
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Tredje samling i Zeroakademiet

Zeroakademiet hadde sin tredje samling den 19.-20. april, med temaet «Oppskalering av klimaløsninger”. Hvilke muligheter og utfordringer møter vi når klimaløsninger rulles ut – og hvilke virkemidler kan politikken bistå med?

Som de andre samlingene var det også denne gangen et tett og variert program, der mange innledere besøkte ZEROs lokaler og delte sin kunnskap med Zeroakademiets deltakere.

I første del av programmet tok vi for oss oppskalering fra tre forskjellige vinkler – hvor Kristin Brenna, byrådssekretær for finans i Oslo kommune, fortalte om Oslos klimabudsjett. Videre snakket Zaptec- og Heimdall Power-grunder, Brage W. Johansen om oppstart og hvordan lykkes med å bygge et selskap. Marte Strand, prosjektleder i The Green Producers Tool avsluttet første del med å presentere arbeidet fra idé til utrulling av deres digitale løsning for kartlegging av utslipp i film og TV-produksjon, festivaler og events.

Videre delte Dagfrid E. Forberg, leder for breddeidrett, organisasjon og utvikling i Norges Idrettsforbund, deres arbeid med NIFs bærekraftstrategi, og hvordan lede skalering og utrulling av klimaløsninger.

Dagen ble avsluttet med diskusjon i grupper: Hvordan identifisere løsninger og oppskalering i egen organisasjon/bedrift? Er det noen fellestrekk, og kan den enkeltes løsning være til hjelp for andre?

Dag to

Samlingens siste dag startet med at Tonje V. Frydenlund, Director Acquisition & Business Development Nordics, fra Snøhetta presenterte hvordan de, og andre aktører, bidrar til å rulle ut klimaløsninger i byggsektoren.

Frode Hvattum, Vice President, Sustainability i Freyr, og Lars Haltbrekken (SV) fra energi- og miljøkomiteen, delte neste bolk i programmet: oppskalering i industrien, og virkemidler politikken kan bistå med.

ZEROs fagrådgiver på industri, Martine Mørk, fortalte den neste timen om ZEROs arbeid på CO2-fjerning, før Paal Frisvold fortalte om EU og unionens rolle i utrullingen av klimaløsninger. 

Samlingen ble avsluttet med en sofasamtale med Guro Nereng fra Fredrikstad kommune/Borg CO2 AS, og Andreas Halse fra Agenda. De snakket om utfordringer ved oppskalering og svarte på mange spørsmål fra ivrige Zeroakademi-deltakere.