Hopp til innhold

Nettsiden bruker mørk bakgrunn og lavoppløste bilder for å spare strøm. Du kan slå av denne funksjonen. Les mer

Strømsparing

Nye krefter på plass i ZERO

ZERO styrker staben med flere nye ansatte i høst. Amalie Lundervold, Iselin Lothe og Munir Jaber startet alle i ZERO i august.
20. august 2024
Munir Jaber, Amalie Lundervold og Iselin Lothe gleder seg til å ta fatt klimaarbeidet i ZERO.

Munir Jaber startet som ny fagansvarlig for energi 1. august, og skal lede ZEROs energiarbeid.

Les mer om Munir her. 

Amalie Lundervold er ny rådgiver for industri, og skal bidra inn i ZEROs økte satsing på biobaserte verdikjeder. Amalie kommer fra stillingen som prosjektleder i Biogass Oslofjord.

– Jeg er brennende engasjert i det norske landbruket vårt, som produserer maten vi har på bordet hver dag. Jeg ønsker å bidra til å fremme fremtidens landbruk og vil jobbe for å tilrettelegge for en grønnere landbrukspolitikk som hyller det norske ressursgrunnlaget, spesielt norsk frukt og grønnsaker, sier hun.

Vil ha mer biogass

Lundervold påpeker at mer og bedre norsk produksjon er viktig for mat- og forsyningssikkerhet, noe som har blitt stadig mer relevant i en urolig verden.

– I tillegg skjer det en rekke spennende ting på teknologifronten i landbruket, alt fra gjødsling med droner, proteinproduksjon fra sopp og ulike lavtrofiske arter fra havet som jeg kunne tenke meg å dykke ned i. Ettersom jeg kommer fra biogassbransjen, vet jeg hvor viktig det er å få opp bruk og produksjon av biogass. Biogass er god ressursforvaltning, resirkulerer viktig plantenæring og lager samtidig gjødsel, energi og Biogen-co2 som en bonus.

– Jeg ser også veldig frem til å dykke ned i hva vi kan gjøre politisk for å få bedre gjødselspraksisen. Det må lønne seg å bruke resirkulerte næringsstoffer, produsere mer sirkulær gjødsel og kutte utslipp fra både produksjon og bruk.

– Blå åker

Iselin Lothe er ny rådgiver for energi. Hun er nyutdannet statsviter fra NTNU, og har denne våren levert masteroppgave om havvind.

– Oppgaven het «Visjonen om en blå åker», en visjon jeg håper norske politikere og havvindaktører én dag klarer å realisere. I overgangen til det grønne skiftet er Norge avhengig av at havvindsatsningen lykkes. I dag går det altfor sakte, sier Lothe.

Hun ser derfor frem til å delta i ZEROs arbeid med å løfte havvind på den politiske dagsordenen.

– Fraværet av gunstige rammebetingelser og forutsigbarhet er blant utfordringene som havvindnæringen står overfor i dag. ZERO har en anerkjent posisjon på energifeltet, og sammen med de dyktige fagfolkene i ZERO ser jeg frem til å jobbe for å skape en stabil politikk for havvindnæringen, sier hun.