fbpx
8. mai 2024

Her er ZEROs nye fagansvarlige for energi

Munir Jaber (33) er ansatt som fagansvarlig for energi i ZERO. Han vil ha et temposkifte i utbyggingen av fornybar energi og at Norge tar på ledertrøya i den grønne energiomstillingen.

Munir Jaber starter i ZERO 1. august.

Jaber kommer fra stillingen som konsulent i Albright Stonebridge Group i Washington. Han har lang erfaring fra politikk og samfunnsliv, og har blant annet vært leder i Oslo AUF, folkevalgt i Oslo bystyre og rådgiver i LO. 

– Nå ser jeg frem til å bruke denne erfaringen til å fortsette å forme norsk energipolitikk i en av Norges viktigste organisasjoner for klima, miljø og energi, sier Jaber.

Det trengs et temposkifte i den grønne energiomstillingen både i Norge og internasjonalt, påpeker han. 

– Jeg gleder meg til å starte arbeidet med å akselerere utbyggingen av vann-, land- og havvindkraft, samt solenergi på bygg og bakke. Målet er at Norge tar en ledende posisjon i den globale energiomstillingen og bidra til en mer bærekraftig fremtid for Europa og verden, sier Jaber. 

– Et sjeldent talent

Fungerende ZERO-leder Stig Schjølset er svært fornøyd med ansettelsen. 

– Vi er utrolig fornøyde med å få Munir på laget. Han har en veldig spennende bakgrunn med politisk erfaring og både økonomisk og teknologisk kompetanse. Munir er et sjeldent talent, og jeg er helt sikker på at han vil gi ZEROs arbeid på energifeltet en ny dimensjon, sier Schjølset.

– Teknologi avgjørende

Jaber ønsker at Norge skal bli verdensledende innen innovativ bruk og integrering av ny teknologi.

– Teknologi spiller en avgjørende rolle i å skape en mer effektiv og bærekraftig energisektor. Vi trenger nytenkende løsninger for å lagre energi, optimalisere forbruk og integrere ulike energikilder. Norge har et sterkt teknologisk miljø, som også skal bli sterkere fremover, og vi må utnytte dette til å skape nye arbeidsplasser og styrke vår konkurranseevne internasjonalt, sier han.

Munir Jaber starter i ZERO 1. august. 

Kontaktperson hos Miljøstiftelsen ZERO:
Stig Schjølset, daglig leder (fung.)