fbpx
24. februar 2023

Andre samling i Zeroakademiet

Klimapolitikkens muligheter og dilemmaer var tema da årets Zeroakademi hadde sin andre samling 15.-16. februar.

En rekke innledere kom til ZEROs lokaler for å belyse temaet. Arne Carlsen, professor ved institutt for ledelse og organisasjon på BI, fortalte om hva som gjør at enkelte bedrifter bygger opp en felles identitet og driv for å være klimavennlige. Natacha Blisson i Equinor snakket om dilemmaer i omstillingen fra fossilt til fornybart, og mentorgruppene møtte fagfolk i ZERO for innspill til de forskjellige prosjektarbeidene. Alexis Wegerich, leder for Oljefondets arbeid med ESG-analyser pratet om deres klimahandlingsplan 2050, og dilemmaer som “påvirke eller selge seg ut”. Lene Westgaard-Halle (Høyre) og Tobias Hangaard Linge (Ap) hadde en samtale om dilemmaer i politikken, før akademiet avsluttet samlingen med sofasamtalen “Oss endringsagenter imellom” med Even Westerveld (Vipps), Ingrid Aasaaren (Sustainability AS) og Andreas Thorsheim (Otovo).

– Det var spennende å høre industrien snakke ærlig om sine utfordringer og dilemmaer, og å få innblikk i hvordan norske politikere håndterer disse dilemmaene i dag.

Sigrid Siksjø Johansen, Kongsberg Digital

Prosjektarbeid i mentorgruppene

På starten av samlingen hadde alle gruppene en gjennomgang av hvilken tematikk og målsetning de vil jobbe med de neste fire månedene. Temaene gruppene har bestemt seg for er høyere tempo i klimapolitikken, utrulling av havvind, grønne anskaffelser, sirkulær økonomi, mobilitet og et klimavennlig landbruk. Med ambisiøse prosjekter følger det gode mentorer. Årets mentorer er Thina Saltvedt, Jon Evang, Heikki Holmås, Ida Pernille Hatlebrekke, Bernt Reitan Jenssen, og Kåre Gunnar Fløystad.

Gruppene har mange spennende tanker og idéer for prosjektene sine. Vi gleder oss til å følge prosessen videre, og til slutt se resultatene på siste samling i juni

Cesilie Silvien, prosjektleder i ZERO.

Les mer om Zeroakademiet her.

Zeroakademiets samarbeidspartnere