fbpx
11. oktober 2021
Denne artikkelen er over 2 år gammel

Nytt møte i Forum for fossilfri plast

Mandag 11. oktober arrangerte vi et nytt møte i forum for fossilfri plast. På programmet sto krav til sporbarhet og resirkulert råstoff – hvilke krav skal vi stille til resirkulerte produkter?

Guro Hauge, fagansvarlig for bygg og materialer i ZERO, ledet det digitale forumsmøtet.

Forum for fossilfri plast er en møteplass for hele verdikjeden hvor målet er å skape kunnskapsheving, tverrfaglig samarbeid og innovasjon knyttet til fornybar og resirkulert plast. ZERO har arrangert forumet i seks år, med ulike aktører fra næringsliv, organisasjoner, myndighet og forskningsinstitusjoner. Du kan lese mer om forumet her.

Det var over 60 deltagere på forumsmøtet, og det var flere spennende innlegg fra blant annet Sintef, Jackon, Norner og Orkla Home and Personal Care. Vi fikk innblikk i utfordringer og forslag til løsninger knyttet til sporbarhet, dokumentasjon og teknisk godkjenning ved bruk av resirkulert plast. Se opptaket fra forumsmøtet nederst i saken.

Til slutt la fagrådgiver i ZERO Sindre Østby Stub frem prosjektrapporten: Etablering av full verdikjede for innsamling av brukt EPS (isopor) i Norge. Her har ZERO sammen med Vartdal Plastindustrier og EPS-foreningen sett på hvordan bruken av EPS kan bli sirkulær og utslippsfri. Les mer og last ned rapporten her.

Programmet for forumsmøtet var som følger:

Kontakt marius.mollum@zero.no om du har spørsmål om forumet eller ønsker å delta!