fbpx
9. april 2024

Programmet til Zerorapporten 2024 er klart

Onsdag 24. april presenterer Miljøstiftelsen ZERO Zerorapporten 2024 på Mesh Youngstorget. Nå er programmet klart.

Trykk her for å melde deg på!

ZERO-leder Sigrun Aasland under lanseringen av Zerorapporten 2023.

Zerorapporten viser hva som skal til for å nå regjeringens omstillingsmål om 55 prosent utslippskutt i Norge innen 2030. Målet blir vanskeligere å nå for hvert år som går, fordi omstillingen går altfor sakte.

Nylig ble mars den tiende måneden på rad som slo tidligere globale varmerekorder. Politikerne må prioritere klimapolitikken høyere og sette av mer penger og ressurser til klimatiltak, for å bremse klimaendringene og forhindre de mest alvorlige konsekvensene.

I Zerorapporten tar vi tempen på hele klimapolitikken. Vi skal se på hvilke sektorer som ligger godt an, og hvilke som henger etter. Hvor skjer det mest, og hvor må tempoet opp? For første gang gir vi også et anslag for hva klimapolitikken egentlig vil koste. 

Vi serverer også en fersk oppdatering av Klimakontrollen.no.

Program:

  • 14.00: Dørene åpner. Lett servering.
  • 14.30: Fremleggelse av Zerorapporten 2024 ved leder Sigrun Gjerløw Aasland og fagsjef Stig Schjølset.
  • 14.50: Menon har beregnet kostnadene av klimatiltakene ZERO foreslår, og presenterer en analyse av investeringsbehov for å nå klimamålene.
  • 15.05: Hvordan skal regjeringen nå klimamålene? Rapporten overrekkes til klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen, som kommenterer rapporten og forteller om regjeringens planer for utslippskutt.
  • 15.23: Trepartssamarbeidet som klimaløsning. Panelsamtale med Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO, og LO-sekretær Are Tomasgard. Samtalen ledes av Elisabeth Bergskaug, kommunikasjonsrådgiver i ZERO.
  • 15.40: Har vi verktøyene vi trenger? Enova-direktør Nils Kristian Nakstad intervjues av ZERO-leder Sigrun Aasland.
  • 16.00: Mingling. Baren er åpen utover kvelden.

Lanseringen er gratis og åpent for alle. Arrangementet blir også strømmet. Vi håper å se deg på Mesh! Meld deg på her.